Introductie

Kasteel Amerongen maakt deel uit van de top 100 der Nederlandse UNESCO monumenten en bevindt zich in de uiterwaarden van de Nederrijn. Het kasteel dient onder meer als museum en bezoekers kunnen de prachtige collectie kunst en antiek bezichtigen, maar krijgen ook een kijkje in het interieur en de huiselijke sfeer van vroeger. Naast een museum dient Kasteel Amerongen ook als locatie voor onder meer evenementen, feesten, culturele activiteiten en concerten.

Ga naar de website van Kasteel Amerongen

Historie en populariteit

De historie van Kasteel Amerongen gaat terug naar 1286, maar de eerste kaart met de afbeelding van het kasteel dateert uit 1597. Het kasteel is in vroegere jaren verschillende keren verwoest en opnieuw gebouwd. Meerdere malen ging het kasteel over van generatie op generatie en in 1641 breekt een nieuwe tijd aan, want Godard Adriaan van Reede nam samen met zijn vrouw intrek in het huis en verfraaide hierop het kasteel.

Locatie

In 1673 staken de Franse troepen het Kasteel in brand, waarna deze direct weer werd opgebouwd in de Hollands-Classicistische stijl, zoals wij deze nu kennen. Ook hierna werd het huis bewoond door verschillende generaties en de laatste bewoner stierf in 1940. De erfgenamen verkochten in 1977 de tuinen, het huis en het interieur aan de Stichting Utrechtse Kastelen, die het op haar beurt weer overdroeg in 1982 aan de Stichting Kasteel Amerongen. Jaarlijks trekt het mooie, authentieke kasteel vele bezoekers.

Programma / activiteiten

Kasteel Amerongen is gelegen in het dorp Amerongen, provincie Utrecht, nabij de Nederrijn aan de voet van de Amerongse Berg. Het kasteel is goed te bereiken met eigen vervoer, alsook met het openbaar vervoer. Er zijn in de buurt van het huis beperkte gratis parkeermogelijkheden en streekbussen naar Amerongen vertrekken vanaf de NS Stations Veenendaal, Rhenen en Driebergen-Zeist.

Kasteel Amerongen is ingericht als een 17e eeuws kasteel. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen en daarnaast worden er regelmatig activiteiten en evenementen georganiseerd in het kasteel. Een theatrale presentatie, informatie over de schilderijen, culturele evenementen, Mozart concerten en de kerst special zijn hier enkele voorbeelden van.

Ook voor bedrijfsevenementen, huwelijken, privé feesten of vergaderingen is het toonaangevende landgoed een uitstekende optie en als sfeervolle, romantische plek voor een trouwreportage, zijn de tuinen van Kasteel Amerongen een perfecte locatie.

Stats & tags


Amerongen, Utrecht, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling