Introductie

De Middeleeuwen spreken bij velen van ons tot de verbeelding. Prinsen die prinsessen het hof maken, stoere ridders die gewapend met pijl en boog en lans en zwaard op hun paarden ten strijde trekken, minstrelen die zingend van dorp naar stad dansen, Robin Hood die steelt van de rijken en geeft aan de armen en natuurlijk de grote onneembare burchten en kastelen. Hoewel net buiten de periode van de Middeleeuwen gebouwd geldt dit ook allemaal voor Kasteel Keukenhof in het Zuid-Hollandse Lisse. Hier komt het verleden in het heden tot leven en wordt de romantiek van de Middeleeuwen ten volste herbeleefd.

Ga naar de website van Kasteel Keukenhof

Historie en populariteit

De basis van Kasteel Keukenhof zoals het er nu staat wordt in 1640 gelegd door Adriaen Maertenszoon Block. Het huis dat Block laat bouwen is direct al groot in omvang, maar de vele latere uitbreidingen maken van Kasteel Keukenhof het imposante bouwwerk zoals het er nu staat. Tot 2003 is het kasteel bewoond geweest. De laatste bewoner, graaf Jan Carel Elias van Lynden liet het kasteel na zijn dood na aan de Stichting Landgoed Keukenhof, die tot doel heeft het kasteel en het landgoed ook voor volgende generaties te bewaren. En tot op heden slaagt de stichting daar prima in.

Locatie

Het ligt voor de hand en veel bezoekers zullen het ook al wel doen, maar voor de zekerheid stippen we het hier toch maar even aan. Een bezoek aan Kasteel Keukenhof valt prima te combineren met een bezoek aan het tegenover het landgoed gelegen wereldvermaarde bloemenpark. Jaarlijks vinden ruim 800.000 mensen hun weg naar de Keukenhof en dat in slechts twee maanden, van eind maart tot eind mee. De Keukenhof is daarmee een van de grootste publiekstrekkers van ons land.

Programma / activiteiten

Op Kasteel Keukenhof worden op zondag en maandag rondleidingen georganiseerd. Daarnaast vinden er het hele jaar door leuke evenementen plaats, waaronder veel muzikale optredens. Op de website van het kasteel vind je de meest actuele informatie. Kasteel Keukenhof raadt zijn gasten wel aan eerst even te bellen voor een bezoek. Het kan zijn dat het kasteel door andere activiteiten niet te bezichtigen is.

Stats & tags


Lisse, Zuid-Holland, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling