Introductie

Keukenhof is één van de populairste attracties van ons land. Dit mooie lentepark is maar liefst 32 hectare groot en heeft sinds de officiële opening in 1949 al 50 miljoen bezoekers mogen verwelkomen.

Ga naar de website van Keukenhof

Historie en populariteit

Het park waar tegenwoordig Keukenhof ligt, was vroeger een jachtgebied. Het landgoed was in het bezit van Jacoba van Beieren, gravin van Holland. Het park kreeg de naam Keukenhof, omdat er in het park ook kruiden werden verzameld voor de keuken van het kasteel. Toen Jacoba van Beieren overleed, werd Keukenhof eigendom van een aantal rijke families. De tuinarchitecten L.P. en J.D. Zocher uit Haarlem mochten de tuin rond het kasteel ontwerpen. Dit ontwerp vormt nog altijd de basis van het park. Tegenwoordig wordt het landschap beheerd door een stichting. In 1949 werd er voor het eerst een grote bloemententoonstelling georganiseerd. Deze tentoonstelling wordt inmiddels ieder jaar gehouden en trekt bezoekers uit de hele wereld. Sinds de opening hebben meer dan 50 miljoen mensen een bezoek gebracht aan het prachtige park.

Locatie

Keukenhof ligt in de Bollenstreek, tussen Den Haag en Amsterdam. Het park is goed te bereiken met het openbaar vervoer en met de auto. De route wordt op de snelwegen met borden aangegeven. Vanaf Amsterdam, Schiphol, Leiden en Den Haag rijden er rechtstreeks bussen naar Keukenhof.

Programma / activiteiten

Geniet van de lente tijdens een wandeling door Keukenhof. Ieder jaar worden er zo´n zeven miljoen bloembollen geplant. De bollen worden geleverd door verschillende leveranciers. Er zijn zeven inspiratietuinen waar bezoekers ideeën op kunnen doen voor hun eigen tuin. Heeft u een mooie bloemsoort gezien? Misschien kunt u de bloembollen vinden bij één van de vijf verkooppunten. Keukenhof beschikt daarnaast over vijf restaurants en zes souvenirwinkels.

Stats & tags


Lisse, Zuid-Holland, Nederland
Evenementen, Maart

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling