Introductie

Kinderboerderij De Klepperhoeve is een super gezellige kinderboerderij, waar vele lieve en aaibare dierentuinbewoners zijn te vinden. De geiten, varkens, paarden, ezels en konijnen maken er dagelijks een gezellige beestenboel van voor de liefhebber. Kinderen kunnen wekelijks, meestal op woensdag, van dichtbij het boerderijleven meemaken. Zo kunnen zij helpen bij de paardenverzorging, op de boerderij assisteren, boter en/of kaas produceren en vetbollen voor de vogels maken. Natuurlijk behoort het knuffelen van de dieren ook tot de vaste activiteiten. De doelstelling van Kinderboerderij De Klepperhoeve is om kinderen, en ook volwassenen, op een spontane manier met dieren in contact te laten komen. Dit tevens om respect, begrip en belangstelling te krijgen voor de natuur.

Ga naar de website van Kinderboerderij de Klepperhoeve

Historie en populariteit

Kinderboerderij De Klepperhoeve is al in de begin jaren zeventig opgericht. De kinderboerderij is ontstaan omdat er behoefte was aan een plek waar men met de natuur in contact kon komen. Dit werd de plek van de huidige kinderboerderij. De bedoeling is om kinderen én volwassenen met de natuur kennis te laten maken, zodat respect en begrip voor deze natuur wordt gewekt. Vooral in het voorjaar valt er veel te zien en te beleven op de kinderboerderij, maar ook andere seizoenen zijn zeker een bezoek waard. Jaarlijks mag Kinderboerderij De Klepperhoeve vele kinderen en volwassenen verwelkomen.

Locatie

Kinderboerderij De Klepperhoeve is gelegen in de stad Middelburg op de grens van Middelburg-Zuid en Dauwendaele, in de provincie Zeeland. De locatie is prima bereikbaar met eigen vervoer. Middelburg beschikt over uitstekende trein- en busverbindingen, zodoende is de stad ook met het openbaar vervoer goed te bereiken.

Programma / activiteiten

Op Kinderboerderij De Klepperhoeve zijn onder meer kippen, konijnen, ganzen, cavia’s, geiten, paarden, schapen, ezels, koeien en vogels te bezichtigen. Sommige dieren kennen een hoog aaibaarheidsgehalte, een prima moment om het eerste contact te leggen tussen kind en dier. Natuurlijk mag alleen kijken hier ook! Bezoekers kunnen gewoon rondlopen op de boerderij, maar ook deelnemen aan diverse activiteiten zoals dieren voeren, speurtochten of doe-middagen. Ook het jaarlijkse schapenscheerfeest is absoluut de moeite waard.

Voor het onderwijs zijn verschillende educatieve lesmaterialen ontwikkeld en zijn er speciale spreekbeurtboxen die gehuurd kunnen worden. De boerenzolder van Kinderboerderij De Klepperhoeve is ingericht als educatieve ruimte. Hier worden tevens af en toe exposities georganiseerd.

Stats & tags


Middelburg, Zeeland, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling