Introductie

Bezoekers van Middelburg kunnen hem niet missen, de abdijtoren de Lange Jan, gelegen in de mooie historische binnenstad. De imposante Lange Jan rijst hoog boven de vele monumenten uit. Een beklimming mag dan zeker niet ontbreken. De Lange Jan is dagelijks geopend en wie de 207 treden weet te beklimmen wacht een prachtig uitzicht. Met zijn 90,5 meter hoogte, behoort de Lange Jan dan ook tot de top 10 van hoogste torens in Nederland. Op heldere dagen zijn de omliggende Zeeuwse eilanden in vol ornaat te zien.

Ga naar de website van Lange Jan Middelburg

Historie en populariteit

De Lange Jan dateert uit de veertiende eeuw. De achtkantige romp is bekleed met ledesteen. De bovenzijde en dan vooral de spits zijn enkele keren verwoest door brand, waarvan de brand in 1940 het meest ingrijpend was. Middelburg werd toen door de Duitsers onder vuur genomen en bombardementen en beschietingen hebben destijds de binnenstad compleet verwoest. In dat zelfde jaar gaf het Middelburgse gemeentebestuur de Amsterdamse architect Jan de Meyer opdracht om de toren te restaureren. En zo kreeg de abdijtoren een geslaagde reconstructie. Op 11 juni 1955 vond de officiële heropening plaats van de Lange Jan.

Locatie

De Lange Jan is gelegen midden in de historische binnenstad van Middelburg in de provincie Zeeland. De toren is niet te missen, aangezien hij hoog boven alle gebouwen uitsteekt. Huisdieren zijn niet toegestaan en de Lange Jan is door zijn vele treden niet rolstoel toegankelijk.

Programma / activiteiten

De Lange Jan, midden in het centrum van Middelburg, een imposante verschijning om te zien. Het is wel even klimmen, maar wie de 207 treden weet te trotseren wordt dubbel en dwars beloond. Een schitterend uitzicht staat de bezoeker te wachten die de 90,5 meter hoge toren weet te beklimmen. En wie geluk heeft, ziet naast Walcheren eveneens een gedeelte van de andere Zeeuwse eilanden.

De Lange Jan in Middelburg is uitermate geschikt voor de hele familie, kinderen en ouderen die niet slecht ter been zijn. Ook wanneer men een dagje uit is in Middelburg, dan mag een bezoekje aan deze oude en indrukwekkende abdijtoren zeer zeker niet ontbreken. Voor schoolreisjes, kinderfeestjes of een onderdeel van een bedrijfsuitje is de Lange Jan eveneens een prima locatie!

Stats & tags


Middelburg, Zeeland, Nederland
Cultuur, Monumenten

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling