Introductie

Het Leiderdorps Museum vertelt bezoekers aan de hand van diverse tentoonstellingen, foto’s, maquettes en documenten zowel de vroegere als de recente geschiedenis van Leiderdorp en omstreken. De expositie ‘Weet Waar Je Woont’ behoort tot één van vaste tentoonstellingen. Deze laat op boeiende wijze zien hoe het allemaal begon en wat de eerste bestaanssignalen waren. Kortom, de ontwikkeling van Leiderdorp en omgeving. Tweemaal per jaar worden er speciale exposities georganiseerd in het Leiderdorps Museum die in het teken staan van onder meer lezingen over en met historische onderwerpen.

Ga naar de website van Leiderdorps Museum

Historie en populariteit

De Stichting Oudheidkamer Leiderdorp is in 1989 opgericht. Hieruit is de Stichting Leiderdorps Museum voortgekomen. Het doel van de stichting is met het museum de inwoners van Leiderdorp en omgeving inzicht te geven in de vroege en recente historie van de regio en het dorp zelf. Dit door middel van exposities, speciale thema tentoonstellingen, educatieve activiteiten, historische voorwerpen, lezingen en het in stand houden van foto- en filmarchief. Het Leiderdorps Museum weet dan ook jaarlijks vele belangstellenden te trekken.

Locatie

Het Leiderdorps Museum is gelegen in Leiderdorp, provincie Zuid Holland. Het museum is prima met eigen vervoer te bereiken vanuit alle delen van Nederland, maar ook met het openbaar vervoer is de bereikbaarheid geen enkel probleem. Vanaf het Centraal Station Leiden zijn er diverse bussen die rijden richting Leiderdorp.

Programma / activiteiten

Leiderdorps Museum organiseert naast de vaste expositie over de geschiedenis van Leiderdorp en omgeving eveneens twee keer per jaar een wisselende tijdelijke expositie. Er worden rondleidingen georganiseerd, ook buiten openingstijden op afspraak, bezoekers kunnen Dvd’s bekijken of de bibliotheekcollectie raadplegen. Daarnaast worden er lezingen gegeven, op verzoek over bepaalde onderwerpen zoals het gerecht, de verdwenen kastelen van Leiderdorp of over archeologische opgravingen.

Voor scholen zijn er speciale lesbrieven met opdrachten, zodat ook de jeugd thuisraakt in de historie van hun dorp. Ze kunnen eventueel een aangepaste rondleiding krijgen door het museum na een les op school. Het Leiderdorps Museum bewijst hiermee een boeiend museum te zijn voor alle leeftijden.

Stats & tags


Leiderdorp, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling