Introductie

Lowlands is een meerdaags cultureel festival dat jaarlijks op vrijdag, zaterdag en zondag in de maand augustus plaatsvindt in Biddinghuizen. Het evenement bestaat onder meer uit muziek optredens, ballet, theater, cabaret en filmvoorstellingen. De volledige naam van Lowlands is ‘A Campingflight to Lowlands Paradise’. Het festival beschikt tevens over een groot campingterrein waar bezoekers kunnen overnachten in hun tentje. Op het hoofdpodium ‘Alpha’ staan vaak de grote acts en daarnaast zijn er ook tal van beginnende en kleine bands of culturele voorstellingen te bezoeken op het festivalterrein van Lowlands.

Ga naar de website van Lowlands

Historie en populariteit

De eerste editie van Lowlands vond in november 1967 plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Het festival werd destijds georganiseerd door kunstschilder Bunk Bessels, duurde 18 uur en droeg de naam ‘A Flight to Lowlands Paradise’. Er was muziek, dans, experimenteel theater en film. De tweede editie vond in december 1968 plaats. Het festival was een maand verzet, speciaal voor het optreden van Jimi Hendrix. Helaas kwam hij, net als diverse andere artiesten niet opdagen. Gelukkig vond het Pink Floyd optreden wel doorgang. Er kwamen vele bezoekers op af, maar er konden er slechts 18.000 naar binnen. Dit liep uit op hevige rellen.

Locatie

De eer van het festival werd in 1993 hersteld. Het evenement kreeg als naam ‘A Campingflight to Lowlands Paradise’ en werd succesvoller dan eerdere edities. Door de jaren heen werd het evenement Lowlands steeds meer een publiekstrekker, dat jaarlijks vele bezoekers trekt.

Programma / activiteiten

Lowlands vindt jaarlijks plaats op het festivalterrein van Walibi World in Biddinghuizen. Het dorp behoort tot de gemeente Dronten, een plaats in de provincie Flevoland. Het festival is prima met eigen vervoer te bereiken en tijdens evenement worden extra bussen ingezet.

Het festival Lowlands zorgt elk jaar voor grote, bekende en minder bekende artiesten op muziekgebied. Daarnaast zijn er in de verschillende tenten en de divers podia teven artiesten op het gebied van literatuur, beeldende kunst en theater & cabaret te vinden. Er is voor ieder wat wils. Alle podia dragen een naam, waarvan Alpha de grootste is. Hier treden hoofdzakelijk de hoofdacts op.

Bezoekers kunnen in hun tentje overnachten op de speciale Lowlands camping, die op het festivalterrein is gelegen. Wie liever ergens anders overnacht tijdens het evenement, kan terecht in en rond Dronten en aan het Veluwemeer of omliggende strandjes. Er dient wel op tijd geboekt te worden, want Lowlands is zeer populair bij heel veel mensen en vol=vol!

Stats & tags


Biddinghuizen, Flevoland, Nederland
Augustus, Evenementen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling