Introductie

Het Marie Tak van Poortvliet Museum is een museum voor de hedendaagse beeldende kunst. Het museum geeft op een verfrissende wijze inzicht in het leven en werk van kunstenaars die een bepaalde band met Zeeland hebben. Het museum beschikt over een tentoonstellingslokaal en een beeldentuin en organiseert twee tot driemaal per jaar wisselende exposities. De vaste tentoonstellingen van het Marie Tak van Poortvliet Museum gaan onder meer over werken van kunstenaars zoals Jan Toorop, Jacoba van Heemskerck en Piet Mondriaan.

Ga naar de website van Marie Tak van Poortvliet Museum

Historie en populariteit

Het Marie Tak van Poortvliet Museum heeft haar naam te danken aan de kunstverzamelaarster Marie Tak van Poortvliet. Zij leefde van 1871 tot 1936 en liet begin 20e eeuw in Domburg een villa bouwen. In deze villa bracht zij vele zomers door samen met schilderes Jacoba van Heemskerck. Domburg had een grote aantrekkingskracht op kunstenaars, mede dankzij de schoonheid van de omgeving, het grillige duinlandschap, de bossen en de krachtige zee met haar mooie lichtval. Ook schilder Jan Toorop logeerde veel in en rondom Domburg.

Locatie

Het Marie Tak van Poortvliet Museum heeft in 1994 haar deuren voor publiek geopend en is sindsdien in trek bij zowel de lokale bevolking als bij dagjesmensen, belangstellenden en toeristen uit binnen- en buitenland.

Programma / activiteiten

Het Marie Tak van Poortvliet Museum is gelegen in Domburg, provincie Zeeland. Met de auto prima te bereiken. Parkeren kan op de twee gratis parkeerterreinen op circa 10 minuten loopafstand of in de nabijheid, maar dan betaald. Vanaf Station Middelburg rijden bussen richting Domburg.

Het Marie Tak van Poortvliet Museum biedt een interessante collectie beeldende kunst. Naast de permanente tentoonstellingen worden er meestal in het voor- en najaar eveneens wisselexposities georganiseerd. Het museum beschikt tevens over een aantrekkelijke museumwinkel en een sfeervolle tuin waar bezoekers terecht kunnen voor een korte pauze.

Op verzoek worden er rondleidingen gegeven, ook buiten openingstijden en in samenwerking met het VVV in Domburg worden Mondriaan wandelingen georganiseerd, waarbij tevens een bezoek aan het museum wordt gebracht.

Voor de allerkleinste bezoekers heeft het museum een speciaal kinderhoekje met kleurplaten en boekjes en voor de jeugd zijn er de Schatverhalen, waarmee zij allerlei avonturen beleven door het Marie Tak van Poortvliet Museum.

Stats & tags


Domburg, Zeeland, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling