gratis-uitjesUitjes worden steeds duurder, toegangsprijzen worden steeds hoger, de nieuwsberichten over de economie worden steeds grimmiger en particulier geld lenen om even de deur uit te kunnen is wellicht ook geen verstandige keuze. Gelukkig zijn er ook honderden uitjes die gratis zijn, heel goedkoop zijn, of gratis zijn voor kinderen! Op deze manier zijn dagjes uit gelukkig nog steeds betaalbaar, het enige wat je nodig hebt is een beetje benzine en boterhammen van thuis.

AlleUitjes.nl heeft een overzicht voor je gemaakt met uitjes in allerlei categorien, zodat er altijd wel iets voor je bij zit:

Natuur

Dieren
Dierentuinen zijn altijd leuk om te bezoeken, maar vaak betaal je de hoofdprijs als je met je gezin kaartjes gaat kopen. Er zijn gelukkig ook genoeg activiteiten te doen waarbij je wel dieren ziet, maar niet de bodem van je portemonnee.

 • Apeneilanden (Almere)
  Hier kun je gratis apen bekijken die opgevangen zijn door Stichting AAP. Je kunt uiteraard wel overwegen om een donatie te doen, aangezien de stichting goed werk doet.
 • Animal Farm (Beverwijk)
  Een kleine dierentuin met exotische dieren.
 • Speelboerderij Elsenhove (Amstelveen)
  Een kinderboerderij met speeltuin.
 • Boerderij ?t Geertje (Zoeterwoude)
  Een biologische veehouderij in de Randstad.
 • Paardenkamp (Soest)
  Het Paardenkamp is een rusthuis voor oude paarden en pony?s. Een bezoek is gratis, maar aangezien het kamp moet rondkomen van giften en donaties stellen ze het zeer op prijs als je een kleine bijdrage doet.

Steden
Je kunt ook naar een stad in de buurt en daar tal van activiteiten gaan doen die vaak gratis zijn, zoals een stadswandeling of een speurtocht. Op AlleUitjes.nl kun je heel makkelijk alle uitjes per stad bekijken. Kijk hier voor een uitleg.

Musea

 • Gispen Museum (Culemborg)
  Een museum over design meubels.
 • Informatiecentrum Slag Om Arnhem (Arnhem)
  Mocht je Arnhem willen bezoeken, dan mag je dit centrum zeker niet overslaan. Hier vindt je alle informatie over de Slag Om Arnhem die plaatsvond tijdens de Tweede Wereldoorlog.
 • Het Militaire Luchtvaart Museum (Soesterberg)
  Dit museum verteld je alles over de militaire luchtvaart van Nederland en heeft tal van vliegtuigen en helicopters in de collectie.

Veel plezier!

Laat een antwoord achter