Introductie

In het Mariniersmuseum maken bezoekers kennis met de belevenissen, de geschiedenis en het ontstaan van de mariniers. Het museum besteedt onder meer aandacht aan de periode van het Korps Mariniers in Nederlands-Indië en de inzet van de mariniers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoe overleven de mariniers in barre omstandigheden en hoe is het om in de woestijn te werken? Bezoekers komen het hier allemaal te weten.

Ga naar de website van Mariniersmuseum

Historie en populariteit

Aan de hand van een boeiende collectie bestaande uit onder meer kleding, schilderijen, voertuigen, foto’s, uitrusting en documenten wordt de Nederlandse geschiedenis van de beroemde zeesoldaten van 1665 tot nu in het Mariniersmuseum inzichtelijk gemaakt.

Locatie

De thuishaven van de mariniers is Rotterdam. Vlakbij de plek waar de mariniers vochten tegen de Duitsers op 10 mei 1940 is het Mariniersmuseum tot stand gekomen. De collectie is voor het overgrote deel ontstaan uit schenkingen van mariniers. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan het verleden, maar tevens aan het heden alsook aan de toekomst.

Programma / activiteiten

Omdat het Korps Mariniers nog steeds over de hele wereld gaat, zijn er continu nieuwe verhalen die moeten worden verteld. Hierdoor is er altijd iets nieuws te vinden in het museum. Daardoor komen veel belangstellenden dan ook regelmatig opnieuw een kijkje nemen in het Mariniersmuseum.

Het Mariniersmuseum is gelegen in de stad Rotterdam, provincie Zuid Holland en goed te bereiken met eigen vervoer. Parkeren kan in de nabijgelegen betaalde parkeergarages. Het museum is tevens uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Station Rotterdam Blaak ligt het museum op circa 5 minuten loopafstand.

Het Mariniersmuseum in Rotterdam vertelt de geschiedenis vanaf 1665 tot nu van het Korps Mariniers. Er is een vaste tentoonstelling met een boeiende collectie die onder meer bestaat uit voertuigen zoals tanks, uitrusting, schilderijen, kleding, foto’s en documenten.

In het museum worden regelmatig activiteiten tot stand gebracht zoals de Museumnacht ‘Caribbean night’ en er worden eveneens geregeld reünies georganiseerd in het Mariniersmuseum voor mariniers en hun families. Deze variëren in jaartallen en bestemming.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Musea, Oorlogsmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling