Introductie

Beleven, ontdekken en genieten, dat is wat Mini Mundi, het familiepretpark in Middelburg te bieden heeft. Het attractiepark met zijn achtbanen, schommelschuit, de Mini Mundi Express en de carrousel kan men beleven. Miniatuur Walcheren, van de boulevard in Vlissingen tot aan de Lange Jan van Middelburg is te ontdekken. En genieten van de grote indoorspeeltuin met de klimvulkaan, de reuze blokkenhoek, het springkussen en de botsauto’s.

Ga naar de website van Mini Mundi

Historie en populariteit

Op 15 mei 2009 opende in Middelburg Zeeland, het familiepark Mini Mundi haar deuren. Het is een voortzetting van Miniatuur Walcheren, de Tuin van Zeeland genoemd, dat in 1954 door Koningin Juliana werd geopend. Het was destijds de bedoeling dat de tentoonstelling voor het publiek 3 maanden te bezichtigen was, maar door het grote aantal bezoekers dat hierop af kwam, werd de tentoonstelling eerst met een jaar verlengd en vervolgens voor onbepaalde tijd. In 2004 bestond Miniatuur Walcheren 50 jaar en werd het heden en verleden belicht in een expositie. Enkele jaren later besloot men de tentoonstelling te verhuizen en zo werd zij onderdeel van het familiepretpark Mini Mundi. Vandaag de dag bestaat Mini Mundi naast de miniatuurstad uit een overdekt Mega Mundi Paviljoen en het attractiepark voor jong en oud.

Locatie

Het eerste jaar in 2009 mocht het Middelburgse attractiepark Mini Mundi meer dan 100.000 bezoekers verwelkomen en verkocht zij meer dan 1.000 jaarkaarten. In 2010 wordt het aantal bezoekers geschat op 125.000.

Programma / activiteiten

Mini Mundi is gelegen op Zep Middelburg in Zeeland en biedt voldoende parkeer mogelijkheden. Parkeren is bovendien gratis. Ook rijden er bussen vanaf het station Middelburg richting Mini Mundi.

Het miniatuurpark van Mini Mundi vertoont de exacte contouren van Walcheren. De wandelpaden, de Vlissingse boulevard, het indrukwekkende stadhuis van Middelburg, de klokken van Arnemuiden en de schepen, het is allemaal te zien op maquettes, gebouwd op een schaal van 1 op 20. De verschillende drukknoppen zorgen ervoor dat de taferelen in werking gezien kunnen worden.

De indoorspeeltuin met stormbaan, peuterhoek, reuzen spelen en botsauto’s biedt vertier voor kinderen, groot en klein. De attracties van het pretpark staan garant voor spanning, actie en plezier. Daarnaast kunnen er in Mini Mundi speciale arrangementen, zoals zakelijke aangelegenheden, school- en kinderfeestjes, senioren of feesten en partijen worden gereserveerd en worden er het hele jaar door verschillende leuke evenementen georganiseerd.

Stats & tags


Middelburg, Zeeland, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling