Introductie

Het Nationaal Sleepvaart Museum vertelt de geschiedenis van de sleepvaart in Nederland. Er zijn verschillende exposities te bezichtigen en aan de hand van maquettes, modellen en foto’s van bergingsvaartuigen en sleepboten wordt een duidelijk beeld geschetst van de geschiedenis van de haven- de zee- en binnensleepvaart. Ook de moderne, hedendaagse sleepvaart komt in het museum aan bod. Bezoekers kunnen bovendien zelf ervaren hoe het is om op een sleepboot te varen door in een simulator plaats te nemen. Wie een sleepboot aan het werk wil zien, geïnteresseerd is in de boten van nu en in de geschiedenis van de krachtpatsers, die met gemak allerlei schepen de haven intrekken, kan zijn hart ophalen in het boeiende Nationaal Sleepvaart Museum.

Ga naar de website van Nationaal Sleepvaart Museum

Historie en populariteit

Het Nationaal Sleepvaart Museum, gevestigd in het voormalig stadhuis van Maassluis, heeft sinds 1979 de deuren voor publiek geopend. Aan de hand van materialen en een unieke collectie foto’s wordt de vaderlandse scheepvaart van heden en verleden in beeld gebracht. Het museum trekt jaarlijks veel belangstellenden.

Locatie

Het Nationaal Sleepvaart Museum is gevestigd in de gemeente Maassluis, provincie Zuid-Holland. De locatie is vanuit alle delen van het land prima bereikbaar met het openbaar vervoer, evenals met eigen vervoer.

Programma / activiteiten

Het Nationaal Sleepvaart Museum brengt het verleden en heden van de Nederlandse scheepvaart op boeiende wijze in beeld. Aan de hand van diverse exposities wordt de geschiedenis belicht, maar ook de hedendaagse sleepvaart wordt hierbij niet overgeslagen. Het museum biedt verschillende onderdelen voor bezoekers. Zo komt men alles te weten over de getijden eb en vloed en de Getijklok en beschikt het museum over een levensechte scheepssimulator, waarin bezoekers zelf kunnen voelen hoe het is aan boord van een sleepboot.

Daarnaast is er een museumwinkel aanwezig met een aantrekkelijk aanbod van modelbouw, bouwplaten, posters, video’s, koperwerk, foto’s en boeken. En tot slot is het Nationaal Sleepvaart Museum vanaf mei 2007 aangewezen als officiële trouwlocatie.

Stats & tags


Maassluis, Zuid-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling