Introductie

Het Natuurcentrum Gorinchem bestaat uit een kinderboerderij, theehuis en een educatief centrum. Hierdoor zijn er zowel voor kinderen als voor jongeren en ouderen mogelijkheden voor vermaak. Het gebouw van het natuurcentrum heeft een speelse stijl en kent een diversiteit aan vrolijke kleuren. Achter het pand liggen de weiden en de tuinen van het complex. Op de kinderboerderij kunnen de kinderen kennismaken met de stalbewoners, zoals met de roodbonte Lakenvelder koe, de bruine ezel en met de grijs bonte ezelin. Verder lopen er leuke dwerggeitjes rond net als schapen en leuke varkens, zoals een minivarkentje en de grote Kune Kune varken. Tevens wonen er verschillende konijnenrassen op de boerderij net als een groot aantal cavia´s en kippen.

Ga naar de website van Natuurcentrum Gorinchem

Historie en populariteit

Het Natuurcentrum Gorinchem draagt officieel de naam Van Andel Spruijt Natuurcentrum en is geopend sinds 4 oktober 2003. Het centrum is ontstaan doordat er al langer de wens bestond van het realiseren van een kinderboerderij in Gorinchem. Er komen vele bezoekers naar het centrum en zowel jong als oud kan zich hier prima vermaken.

Locatie

Het Natuurcentrum Gorinchem en de kinderboerderij zijn in het Van Andelpark gelegen, naast het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem, provincie Zuid Holland. Het natuurcentrum is te bereiken met het openbaar vervoer, maar ook met de eigen auto of met de fiets. De auto kan niet bij het natuurcentrum worden geparkeerd, maar er is wel voldoende parkeergelegenheid in de wijk eromheen.

Programma / activiteiten

Naast de kinderboerderij, het theehuis en het educatief centrum organiseert het Natuurcentrum Gorinchem eveneens regelmatige leuke activiteiten, die vrijwel altijd aan een thema zijn gekoppeld. De Torenzaal kan gehuurd worden voor het organiseren van vergaderingen en het natuurcentrum biedt arrangementen, zoals kinderfeestjes, catering en lunches.

Voor de kinderfeestjes kan er een keuze worden gemaakt uit meerdere arrangementen, waarbij er rekening gehouden kan worden met de leeftijd en de kosten. Tot slot is er in het dierenverblijf van de kinderboerderij een speciale knuffelhoek ingericht, waar kinderen op gezette knuffelmoment tijden kunnen kroelen met de loslopende konijnen.

Stats & tags


Gorinchem, Zuid-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling