Introductie

Het leven in een stad als Rotterdam heeft natuurlijk veel voordelen. Een nadeel is echter dat buitenspelen al snel een ‘betonnen’ aangelegenheid wordt. Natuurspeeltuin de Speeldernis, een buurtspeeltuin in de Rotterdamse deelgemeente Noord, biedt hier een mooie uitzondering op. Hier kun je de geuren van de seizoenen nog echt op je in laten werken, zie je kikkers en insecten in een natuurlijke habitat, kun je dammen bouwen in het water, hutten bouwen op het droge, struinen door riet en bos, broodjes bakken bij een kampvuurtje of gewoon lekker pootje baden. Natuurspeeltuin de Speeldernis brengt kinderen weer terug in de natuur. En zeker in een stad als Rotterdam is dat niet altijd een overbodige luxe.

Ga naar de website van Natuurspeeltuin De Speeldernis

Historie en populariteit

Al jaren heeft Natuurspeeltuin de Speeldernis een belangrijke functie voor de Rotterdamse kinderen. Zowel uit de directe omgeving als uit de omliggende deelgemeenten komen kinderen naar de Speeldernis om heerlijk vrij door de natuur te bewegen en kennis te maken met de rijkdom van de natuur.

Locatie

Op de Speeldernis komen verschillende soorten planten en dieren voor. Inheemse planten en bomen, afgewisseld met exotische beplanting maken van het voormalige parkbos een heerlijke plek om in te spelen en te onderzoeken. Daarnaast komen er ook tientallen vogelsoorten voor, zoals de meerkoet, de fuut en de wilde eend, maar ook de ooievaar, de ijsvogel en de boomkruiper hebben er hun habitat gevonden.

Programma / activiteiten

Spelen is de belangrijkste taak in Natuurspeeltuin de Speeldernis. Maar er is meer te doen, veel meer. Voor schoolreisjes, seizoensfeesten, schoolnatuurdagen, bedrijfsuitjes en rondleidingen is Natuurspeeltuin de Speeldernis de aangewezen plek. Diverse thematische speurtochten laten de bezoekers op zoek gaan naar vogels, paddenstoelen of kriebelbeesten. Ook wordt de loop van de zon gevierd met speciale herfst- en lentefeesten of kun je er je verjaardagsfeestje vieren samen met al je vriendjes en vriendinnetjes, compleet met een drankje, snoepzakje en ijsje.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling