Introductie

In het Openbaar Vervoer Museum Doetinchem krijgen bezoekers alles te zien op het gebied van trein- tram- en busvervoer. De collectie antieke, waardevolle modellen wordt voornamelijk gevormd door gangbare schaalmodellen, zoals treinen, bussen en trams op schaal. Maar ook kaartjes, conducteursuniformen en andere gebruiksattributen uit de wereld van het openbaar vervoer zijn hier allemaal terug te zien.

Ga naar de website van Openbaar Vervoer Museum Doetinchem

Historie en populariteit

Het archief beschikt over veel foto- en documentatiemateriaal. Bezoekers krijgen in het Openbaar Vervoer Museum Doetinchem een volledig beeld van de ontstaansgeschiedenis, vanaf de paardentram tot aan de moderne HSL, hogesnelheidstrein.

Locatie

Het Openbaar Vervoer Museum Doetinchem is opgericht door de gepassioneerde treinliefhebber Cor Ooijevaar. Hij verzamelde alles met betrekking tot het vervoer en hij vond dat belangstellenden uit zijn omgeving eveneens mochten mee genieten van zijn verzameldrift. Daarom werd het museum in 1989 opgericht.

Programma / activiteiten

Officieel is het museum in Den Haag gestart, maar in 1990 verhuisde Ooijevaar met zijn vrouw naar de Achterhoek en zij namen het museum mee. De collectie werd door de jaren heen aangevuld, groeide en groeide, en in 2006 werd het Openbaar Vervoer Museum toegankelijk voor publiek. Vanwege de enorme belangstelling blijft het Openbaar Vervoer Museum tot op de dag van vandaag in beweging.

Het Openbaar Vervoer Museum is gelegen in de plaats Doetinchem in de provincie Gelderland. Het museum is prima met het openbaar vervoer te bereiken, alsook met eigen vervoer. Bezoekers kunnen gratis parkeren in de directe omgeving van het museum.

Bezoekers kunnen in het Openbaar Vervoer Museum een rondleiding krijgen, zodat zij alles te weten komen over het vervoer van toen tot nu. Daarnaast beschikt het museum over een bibliotheek die toegankelijk is onder begeleiding en kan men in de museumwinkel terecht voor souvenirs en leuke artikelen, die uiteraard met het openbaar vervoer te maken hebben.

Het museum organiseert door het jaar heen diverse activiteiten, waaronder een historische filmavond, exposities, innamedagen en speciale actiedagen. Daarnaast doet het museum mee aan Doetinchem Stoomstad.

Kinderen kunnen in het museum hun verjaardag vieren of kunnen deelnemen aan een leerzame speurtocht. Wie zijn antwoorden na afloop laat controleren, ontvangt een heus Openbaar Vervoer Diploma van het Openbaar Vervoer Museum Doetinchem.

Stats & tags


Doetinchem, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling