Introductie

Recreatiegebied de Bijland had net zo goed recreatiegebied de Blijland kunnen heten. Want blij word je wel van dit prachtige recreatiegebied. Door de gunstige ligging nabij de splitsing van de rivieren Rijn, Waal en IJssel en vanwege de open verbinding met de Rijn geniet recreatiegebied de Bijland onder watersportliefhebbers veel populariteit. Zo is er een jachthaven, is er een uniek speedbootbaan voor liefhebbers van snelheid, voor waterskiërs en wakeboarders. En de 250 hectare grote waterplas de Bijland is meer dan geschikt voor surfen, zeilen, zwemmen en vissen. En daarmee is het een echte watersportparel in het Gelderse dorp Tolkamer op de grens met Duitsland.

Ga naar de website van Recreatiegebied De Bijland

Historie en populariteit

Dankzij de ligging van het recreatiegebied geniet de Bijland al vele jaren grote populariteit.

Locatie

Niet alleen de Bijland is een prachtig recreatiegebied, ook het omliggende land leent zich fantastisch voor recreatie. Vooral fietstoerisme viert hoogtij in dit gebied. Lange tochten over de dijken en je over laten zetten door een voet- of autoveer, of een fietsroute door het prachtige Montferland, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Er is een toeristisch overstappunt op recreatiegebied de Bijland waar fietsrecreanten hun auto kunnen neerzetten en hun weg op de fiets kunnen vervolgen. Een bijzondere fietsroute, zij het een vrij lange, is de Hanzeroute. Deze route voert je langs de prachtige Hanzesteden Deventer, Zutphen en Doesburg. Maar ook een tripje over de grens behoort tot de mogelijkheden. De Duitse stad Emmerich kent een levendig centrum waar het prima winkelen is om vervolgens aansluitend op een lekker terrasje te genieten van Duitse delicatessen.

Programma / activiteiten

Recreatiegebied de Bijland is bijzonder geschikt voor groepsactiviteiten. Het is dan ook niet voor niets dat er met enige regelmaat familiedagen, sportdagen, zeskampen op andere activiteiten worden georganiseerd voor grotere groepen. Bijkomend voordeel is dat grote groepen er ook kunnen overnachten, en dat is wel zo leuk natuurlijk.

Stats & tags


Tolkamer, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Recreatiegebieden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

5 Average
(1)
5 stars
1
4 stars
0
3 stars
0
2 stars
0
1 star  
0

Share your thoughts with other visitors.

Write a review →
  1. lekker ruimte en ontspanning!
    Door Thijs - 7 mei 2018

    heerlijk dagje verbleven met de kinderen! Er is hartstikke veel speelruimte, voornamelijk grote grasvelden, speeltuintjes voor de allerkleinsten en een paar bomen zodat de kinderen lekker in de schaduw zitten en frietjes op loopafstand!
    Het uitzicht is bovendien erg charmant, bootjes in de verte en 2 mooie eilandjes op zwemafstand midden in het meer. Er zijn ook 2 vlotten aangelegd op 50 meter van de kust, leuk voor watervogels en kinderen! k

    Omdat er zoveel ruimte is kan je altijd een rustig plekje zoeken in het zand of op het gras. Ik zag ook dat je iets verderop gewoon met honden en barbeques terech kunt. Dat laatste ga ik de volgende keer zeker doen 🙂

Schrijf een beoordeling