Introductie

Veelzijdig; dat is ’t Smallert zeker. Niet alledaags ook, want hoe vaak kom je de combinatie forellenkwekerij, hengelvijver, speeltuin, kaarsenmakerij en horeca nu tegen?

Ga naar de website van t Smallert

Historie en populariteit

Voor het ontstaan van de naam van recreatiepark ’t Smallert nemen we een sprong terug in de tijd. Het begon allemaal in 1826 met de bouw van een molen. Zo’n dertig jaar lateer is de molen omgebouwd tot korenmolen Het Smallert. Met de overname van de molen in 1910 door de heidemaatschappij, is de viskwekerij ontstaan. Met de komst van meerdere visvijvers en een kleine speeltuin, is de recreatieve kant van ’t Smallert tot stand gekomen. Dit was omstreeks 1970. Vele uitbreidingen volgden. Vanaf 1980 zijn er hengelvijvers en een restaurant gekomen en is de speeltuin uitgebreid. De kaarsenmakerij is er als laatste bijgekomen.

Locatie

Ten noorden van Vaassen ligt het plaatsje Emst. Hier vindt u recreatiepark ’t Smallert. Met de auto is het park uitstekend bereikbaar. Neemt u vooral de fiets mee, want Emst is een goed vertrekpunt voor een prachtige fietstocht over de Veluwe.

Programma / activiteiten

Bij ’t Smallert is van alles te doen: klimmen en klauteren in de speeltuin, trampolinespringen, kanoën, rijden op scooters, of van de reusachtige waterglijbaan sjezen. Hou je van vissen? Ook hiervoor ben je bij dit recreatiepark aan het juiste adres. Probeer maar eens een vis te vangen; met je blote handen! Leer alles over forellen: een gids neemt je mee voor een rondleiding. Ook zijn er visvijvers waar je een hengeltje uit kunt gooien. Vang je een forel? Dan mag je deze meenemen naar huis. Bij de kaarsenmakerij zie je kaarsen in de meest bijzondere vormen en kleuren. Natuurlijk ga je zelf ook aan de slag. Je maakt op ambachtelijke wijze twee dompelkaarsen. Er is zijn verschillende combinatiekaarten verkrijgbaar, waarbij u kunt kiezen wat u wilt bekijken en/of doen vandaag.

Stats & tags


Emst, Gelderland, Nederland
Buitenspeeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling