Introductie

Gesloten, niet meer te bezoeken

Utropia is een 1000 m2 grote overdekte tropische vogel- en plantentuin. Hier kunnen bezoekers kennis maken met bijzondere vogel soorten, zoals de Lori, kaketoes, parkieten, toekans en papegaaien. In het midden is een vijver gelegen met daarin tropische eenden, waterschildpadden en nieuwsgierige koikarpers. Door middel van aangelegde wandelpaden, voorzien van zitjes her en der, kunnen bezoekers de dieren van dichtbij bewonderen. Kinderen kunnen op een spelenderwijs kennis maken met de mooie flora en fauna door mee te doen aan een speurtocht, waarbij zij kunnen knuffelen met een kaketoe en een Lori kunnen voederen. Het terras biedt heerlijke versnapering en een prachtig uitzicht over de tuin.

Ga naar de website van Utropia

Historie en populariteit

Utropia is een initiatief van vogelliefhebber Ricardo Brasser. Op Texel deed hij inspiratie op in een tropische vogeltuin. Thuis stelde hij meteen een ondernemingsplan op en schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel. In het voorjaar van 2004 werd Utropia geopend in Middelburg. De tuin werd aangekleed met allerlei tropische planten, zodat de bezoekers zich in een andere wereld waanden. Met tientallen losvliegende vogels was de tuin klaar voor de start. De vogeltuin werd al snel een groot succes. Al in de openingsweek trok de bijzondere attractie soms tot wel honderd bezoekers per dag. Inmiddels is Utropia uitgegroeid tot een populaire Zeeuwse attractie met zo’n 35.000 bezoekers per jaar.

Locatie

Utropia is gelegen in Middelburg, provincie Zeeland op slechts drie minuten van de snelweg. Zodoende goed te bereiken met de auto en men kan parkeren in de omgeving. Middelburg beschikt eveneens over een station, dus wie met het openbaar vervoer komt kan vanaf het station op de bus stappen richting Utropia.

Programma / activiteiten

Bij Utropia staat het contact met de dieren centraal. Bezoekers kunnen verschillende tropische vogels bewonderen en in de tuin vliegen vele vogels, in de meest fantastische kleuren, los rond. Er zijn paden aangelegd, die rolstoelvriendelijk zijn, zodat de bezoeker de vogels goed kunnen zien. Er worden rondleidingen gegeven, waarbij uitleg wordt gegeven over de verschillende losvliegende vogels en de wat grotere planten. Op het gezellige terras kan men genieten van een hapje en een drankje, terwijl tegelijkertijd de vogels duidelijk hoorbaar en goed zichtbaar zijn. Er is een permanente Indonesische minimarkt, een Pasar, aanwezig en een leuke shop.

Stats & tags


Middelburg, Zeeland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling