Introductie

Entertainment voor jong en oud, dat is Voetbal Experience. De meeslepende films, indrukwekkende ruimtes, bijzondere verhalen, de nieuwste games en de meest kostbare museumstukken inclusief foto’s is wat de bezoeker hier krijgt te zien en te doen. Beleef voetbal op geheel andere wijze, nog spannender en vol passie. Ervaar voetbal op maar liefst 21 verschillende manieren.

Ga naar de website van Voetbal Experience

Historie en populariteit

Het voetbalmuseum Voetbal Experience is onderdeel van Zep Middelburg, dat staat voor Zeeuws Evenementen Podium. Matty Verkamman is één van de initiatiefnemers, maar ook de sportjournalisten Hugo Borst, Johan Derksen en Jaap de groot behoren tot de ondernemers van Voetbal Experience. Op 17 december 2009 werden de deuren voor bezoekers geopend en wel door trainer Guus Hiddink. In 2010 mocht Voetbal Experience al de 100.000ste bezoeker verwelkomen.

Locatie

Voetbal Experience is gelegen in de provincie Zeeland en wel in Middelburg. De attractie behoort tot Zep Middelburg, bekend van de gele gebouwen en zodoende goed te zien. Het is gelegen naast La Place en men kan er gratis parkeren. Het voetbalmuseum is eveneens met het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf station Middelburg stopt buslijn 57 op circa 13 minuten loopafstand van Voetbal Experience en lijn 65 stopt op doordeweekse dagen pal voor het museum.

Programma / activiteiten

Er is van alles te doen en te beleven bij Voetbal Experience. Zo kunnen bezoekers hun favoriete voetbalmoment kiezen in de voetbaljukebox, de Cruijff expositie bewonderen en herbergt de schatkamer exclusieve stukken uit de Oranje historie, zoals de bal waar Marco van Basten op het EK in 1988 mee scoorde. In de Hall of Fame leren bezoekers alle toppers uit de voetbalwereld kennen en bij Your Moment of Fame juichen 50.000 waanzinnige fans je toe. Voetbal Experience is er niet alleen voor mannen, want ook voor vrouwen is er van alles te doen. Een echte ladies lounge met de laatste voetbalroddels, een heuse peepshow van de lekkerste voetballers uit de hele wereld en uit volle borst mee zingen met liedjes als ‘Het is stil aan de overkant’ in de You’ll Never Sing Alone bar.

Daarnaast is Voetbal Experience een uitermate geschikte locatie voor zakelijke arrangementen, feesten en partijen, schooluitjes, kinderfeestjes en zijn er zelfs overnachtingsmogelijkheden.

Stats & tags


Middelburg, Zeeland, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling