Introductie

Een spannende dag ontspannen. Beleef het avontuur in Walibi World, een pretpark met meer dan 40 attracties.

Ga naar de website van Walibi World

Historie en populariteit

Op 21 mei 1971 werd Walibi officieel geopend onder de naam Flevohof. Indertijd was het een park waar educatie en ontspanning samen kwamen. Kenmerken van de Flevopolder, waar Walibi ligt, stond centraal: landbouw, veeteelt en het verbouwen van bloemen en planten. Ook waren er exposities, kassen, spel en recreatie zoals knutselen. In 1992 ging de Flevohof failliet. Het park werd overgenomen door de Walibi Group en opende het park in 1994 onder de naam Walibi Flevo. Op dat moment was de eerste grote attractie –achtbaan El Condor- een feit. In een rap tempo kwamen daar talloze spannende attracties bij. Vier jaar later kwam er wederom een nieuwe parkeigenaar. Ditmaal was het Premier Parks die – na de bouw van onder andere 30 attracties- de naam omdoopte in Six Flags Holland. Het eerste jaar dat Six Flags open was, trok het twee keer zoveel bezoekers dan onder de vorige eigenaar, namelijk 2 miljoen bezoekers. Walibi World zoals wij dat vandaag de dag kennen, bestaat sinds maart 2005.

Locatie

Walibi World ligt in Biddinghuizen, een plaats in de Flevopolder in de buurt van Elburg. Met de auto is het park goed bereikbaar.

Programma / activiteiten

Achtbaanliefhebbers en spanningzoekers kunnen hun hart ophalen vandaag. Ook de allerkleinsten komen aan hun trekken, want voor hen zijn er speciale attracties: klautereiland, de kinderboerderij en nog veel meer. Ook zijn er dagelijks shows te zien, vaak met een betoverend tintje. U mag uw eigen consumpties meenemen en lekker picknicken. Er zijn maar liefst 13 horecagelegenheden in Walibi, waar u terecht kunt voor uiteenlopende lekkernijen: van verse smoothies tot gebakken vis, van verse pasta tot softijs. Natuurlijk ziet u vandaag ook de mascotte van Walibi (een enorme maar vriendelijke kangoeroe) in levenden lijve.

Stats & tags


Biddinghuizen, Flevoland, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling