Introductie

Wildlands, eerder Dierenpark Emmen, is een dierentuin in Emmen in de provincie Drenthe. Het park kenmerkt zich door de kuddes die zijn gehuisvest op grote oppervlakten en de indeling van dieren op werelddeel.

Ga naar de website van Wildlands

Historie en populariteit

Het Noorder Dierenpark werd in 1935 geopend. Oprichter Willem S. J. Oosting maakte zijn droom waar om van zijn achtertuin een dierentuin te maken. Nieuwe stukken land werden gekocht om het park uit te breiden maar in de jaren 60 liepen bezoekersaantallen terug. De heer Oosting zag zich in 1970 gedwongen het park voor de helft over te dragen aan de gemeente Emmen. In de jaren daarop onderging het park een metamorfose. Zo werden dieren bijvoorbeeld niet langer ingedeeld naar soort maar naar het continent waar ze oorspronkelijk vandaan kwamen. In 1998 werd het park uitgebreid met een twee deel op een nieuwe locatie aan de rand van Emmen. De twee delen zijn met elkaar verbonden en toegangstickets zijn geld voor beide locaties. In 2004 werd het Noorder Dierenpark omgedoopt tot Dierenpark Emmen.

Locatie

Wildlands is in twee delen opgesplitst. Het oorspronkelijke park ligt in het centrum van Emmen (provincie Drenthe). Het nieuwe deel is in 2002 geopend en wordt ‘locatie Es’ genoemd. Dit deel ligt op de vlakbij gelegen Noordbargeres. Deze grenst aan het grote parkeerterrein (P-Zuid). De locaties zijn met elkaar verbonden door een loopbrug en het voetgangersgebied in het winkelcentrum. Een ticket geeft toegang tot beide locaties.

Stats & tags


Emmen, Drenthe, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling