MuseumkaartMatch-Avond | Exclusieve Preview ‘Zwart Wit Grijs’

Wil jij als eerste de nieuwe tentoonstelling ‘Zwart Wit Grijs: de Nederlandse politie in de Tweede Wereldoorlog’ zien? Op de avond van de opening van de tentoonstelling op 13 april gooien we van 19:00 – 21:00 uur de deuren van het museum open voor de MuseumkaartMatch. De avond is speciaal voor museumkaarthouders die op zoek zijn naar gezelschap voor een dagje museum of om samen een tentoonstelling te bezoeken. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Let op, alleen Museumkaarthouders kunnen deelnemen aan dit evenement. #Onsechtgoud @Nationale Museumweek

\\ EXCLUSIEVE PREVIEW TENTOONSTELLING ZWART WIT GRIJS
Met de bezetting van Nederland door Nazi-Duitsland vanaf mei 1940 kwam de Nederlandse politie in een lastige situatie. Enerzijds moest zij de Nazi-Duitse verordeningen uitvoeren en anderzijds moest zij de Nederlandse bevolking beschermen. Tussen collaboratie met Nazi-Duitsland (zwart) en verzet tegen Nazi-Duitsland (wit) zat een groot grijs gebied. Hoe ging de Nederlandse politie om met de toenemende onderdrukking? Aan de hand van objecten, documenten, foto’s, video’s en persoonlijke verhalen geeft de tentoonstelling een genuanceerd beeld van de Nederlandse politie in de Tweede Wereldoorlog. In video-interviews geven politiemensen van nu reactie op politiemensen van toen en geven zij voorbeelden van eigen dilemma’s waar zij mee geconfronteerd worden. De tentoonstelling is te zien van 14 april tot en met 4 november 2018. Voor meer info kijk opwww.pitveiligheid.nl/zwartwitgrijs.

\\ DEELNAME IS GRATIS, AANMELDEN IS VERPLICHT
Aanmelden kan via de aanmeldlink die naar museumkaarthouders is toegestuurd via museumkaart.nl. Heb je geen mail ontvangen? Meld je dan aan via communicatie@pitveiligheid.nl met als onderwerp ‘Aanmelding MuseumkaartMatch’. Heb je een museumkaart, maar wil niet alleen naar het museum? Via Museumkaartmatch.nl vind je heel makkelijk iemand die ook op zoek is naar iemand die naar een museum toe wil gaan. Let op, alleen Museumkaarthouders kunnen deelnemen aan dit evenement.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling