Introductie

Het Begijnhof is gelegen in het hart van Amsterdam en is nog altijd een idyllisch plekje waar een serene rust heerst. Aan het Begijnhof is een kapel gevestigd, die nog altijd als zodanig dienst doet. Bezoekers aan het Begijnhof Amsterdam worden verzocht er rekening mee te houden, dat het een hof van stilte is. Om deze reden worden er geen groepen toegelaten en worden er ook geen rondleidingen gegeven. Het is bijzonder om de rust te ervaren en de prachtige panden te bezichtigen.

Ga naar de website van Begijnhof

Historie en populariteit

De geschiedenis van het Begijnhof Amsterdam voert terug naar meer dan zes eeuwen geleden. Al zolang wonen en leven er vrouwen op dit hofje, die in vroegere tijden Begijnen werden genoemd. Het eerste Begijnhuis is vermoedelijk ontstaan in 1346 en bood onderdak aan katholieke vrouwen. Het leven van deze vrouwen bestond vooral uit het bidden, zorgen voor zieken en werken. De laatste Begijn is Zuster Antonia geweest, die op 23 mei 1971 is overleden. Er wonen nu nog altijd vrouwen, die de appartementen huren van de Stichting Begijnhof.

Locatie

Het Begijnhof is centraal gelegen in Amsterdam en kan uitstekend met het openbaar vervoer bereikt worden. Bezoekers met de auto wordt aangeraden de auto in een nabijgelegen parkeergarage te parkeren of van een parkeerplaats buiten het centrum gebruik te maken.

Programma / activiteiten

Er worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd in het Begijnhof en Kapel in Amsterdam, zoals vieringen en concerten. Ook worden er in de Begijnhofkapel religieuze cursussen gegeven, variërend van een kinderbijbelinstuif tot een gespreksgroep Eucharistie voor jongvolwassen en van bezinningsmomenten tot een gespreksgroep voor senioren. De kapel is verder eveneens beschikbaar voor het voltrekken van een huwelijk en voor de doop.

De unieke winkel van het Begijnhof is gevestigd op de pastorie en kan via de kapel bereikt worden. Naast uitgebreide informatie kunnen bezoekers hier artikelen kopen over de kapel en over het Begijnhof, zoals ansichtkaarten, kaarsen, religieuze boeken en brochures.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling