Introductie

Stichting Belfjor heeft niet alleen een sfeervolle zorgboerderij, maar ook een stalhouderij met verschillende huifwagens en paardentrams. De kleinschalige stichting richt zich op kinderen die een beperking hebben of moeilijk kunnen leren.

Ga naar de website van Belfjor

Historie en populariteit

Het idee van de zorgboerderij kwam van Bennie Stortelder en Clary Jacobs. Zelf heeft het echtpaar een zoon met autisme. Inmiddels bestaat Stichting Belfjor al zo’n vijftien jaar. Op de zorgboerderij kunnen kinderen met een beperking meehelpen met het verzorgen van de dieren en het schoonmaken van de hokken. Er zijn bijvoorbeeld schapen, eenden, kippen, konijnen, paarden, koeien en varkens die allemaal aandacht nodig hebben. Per dag zijn er maximaal vijf kinderen aanwezig, omdat kleinschaligheid goed is voor de kinderen. Zo is er voor ieder kind voldoende aandacht en begeleiding. De stichting haalt haar inkomsten vooral uit de stalhouderij, waar een aantal paardentrams en huifwagens staan die geboekt kunnen worden voor bijvoorbeeld bruiloften, bedrijfsuitjes of familiedagen.

Locatie

Zorgboerderij Belfjor is gevestigd in een oude melkstal in het Gelderse dorpje Loil, in de gemeente Montferland. De stal is omgetoverd tot een gezellige schuur.

Programma / activiteiten

Stichting Belfjor biedt kinderen met een beperking onder begeleiding een gezellige dagbesteding. Kinderen die dat leuk vinden, kunnen zelfs een nachtje of een weekend blijven. Ze kunnen logeren in een speciaal ingericht logeervertrek bij een begeleider. De zorgboerderij is ook een leuke locatie voor een dagje uit met familie, collega’s of vrienden. U kunt kiezen uit verschillende arrangementen met bijvoorbeeld een huifkartocht, knotshockey, een klompenrace, boogschieten en een heerlijk buffet. Ook kinderen die een feestje geven, kunnen kiezen voor een arrangement bij Belfjor. De stichting kan verschillende activiteiten organiseren, zoals ponyrijden en een skilattenrace, met als afsluiter een echte kinderdisco. Meer informatie over de mogelijkheden kunt u vinden op de website van de stichting.

Stats & tags


Loil, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling