Introductie

Op ruim 3,5 hectare zijn maar liefst 17 verschillende tuinen te zien. Elke tuin heeft zijn eigen thema, plantencollectie en kenmerken. Ook leuk voor kinderen!

Ga naar de website van Botanische Tuin De Kruidhof

Historie en populariteit

In 1930 werd op deze plek een proeftuin met groente en fruit geopend: de start van botanische tuin De Kruidhof. Later kweekte men er kruiden. Sinds de jaren vijftig is de tuin het onderzoeksveld van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij onderzocht de geneeskrachtige werking van kruiden. De toeristische functie kreeg het park twee decennia later. Sinds 2000 is De Kruidhof een erkend Botanisch Tuinmuseum.

Locatie

De Kruidhof ligt in het Friese Buitenpost. Het tuinpark is uitstekend bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer.

Programma / activiteiten

In de gevarieerde tuin van De Kruidhof komen er recreatieve, leerzame en informatieve dingen op je pad. Voor de kinderen, die vaak niet warm lopen voor een tuinbezoek, is er van alles te ontdekken. Zo is er een Trollenpad, een Ontdekpad en een speeltuin met kabelbaan, klimtoestel en kun je er kliederen met water en zand. Het Rozenpad is ook een aanrader om met kinderen te lopen. Dit educatieve natuurpad is voor hen een leuke ontdekkingstocht. De zeventien thematuinen zijn een lust voor iedereen die van tuinen houdt. Een greep uit de vele tuinen: de Middeleeuwse kloostertuin, de fruithof, de verfplantencollectie, een meditatiehof, de muziektuin en de vlindertuin. Hier leven zo’n 20 vlindersoorten. Naast al dit moois, heeft De Kruidhof een eigen kwekerij en een verkooptuin, waar u een ruim assortiment speciale vaste planten treft. In het tuincafé kunt u genieten van een drankje met iets lekkers erbij of een lunch. In het IJstijdenmuseum, waar u als tuinbezoeker gratis naar binnen mag, zijn zwerfstenen, fossielen, stenen gebruiksvoorwerpen en mineralen te zien. U ziet ook de sporen van de Neanderthalers, die zo’n 100.000 jaar geleden door het Friese Woud trokken. Open van april tot medio oktober.

Stats & tags


Buitenpost, Friesland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling