Introductie

Ontdek wat techniek en wetenschap te betekenen heeft in het Continium, hét eerste Discovery Center van Nederland. Er is hier veel te doen en te beleven voor jong en oud. Ooit een wedstrijdje gedaan met robots? In de toekomst gekeken of gevoeld hoe hard het hart nu werkelijk pompt? In het Continium is alles te ontdekken.

Ga naar de website van Continium

Historie en populariteit

Discovery Center Continium opende in 1998 als museum onder de naam Industrion Museum voor Industrie en Samenleving en behoorde hiermee tot één van de drie provinciale musea die Limburg rijk was. Na ongeveer tien vond men het tijd de koers van het museum te wijzigen. In plaats van zelf het verhaal van 150 jaar, leven, wonen en werken in Limburg te vertellen kunnen bezoekers nu zelf ontdekken wat techniek en wetenschap betekent voor hun dagelijkse leven, zowel in het verleden, het heden als in de toekomst. En zo opende in 2009 het museum opnieuw, maar toen met de naam Continium Discovery Center Kerkrade.

Locatie

De populariteit van het museum is nog steeds een stijgende lijn, van 32.000 bezoekers in 2003 tot al meer dan 86.000 belangstellenden in 2008. Sinds de heropening is Continium bijzonder populair bij bezoekers van allerlei leeftijden.

Programma / activiteiten

Discovery Center Continium is gelegen in de provincie Limburg, direct naast het Station Kerkrade Centrum. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken.

In het Discovery Center Continium is veel te zien, te doen, te leren en te beleven. Zo is er een wetenschappelijke speeltuin te vinden en kan men in het laboratorium een eigen uitvinding maken. Er is een 3D theater en een wisselexpositie waar continue een actueel wetenschappelijk onderwerp centraal staat. Daarnaast is er een speciale experimentele zone waar men talloze experimentjes kan uitvoeren en voor de kleine wetenschappertjes van 1 tot 5 jaar is er de kidszone. Zij kunnen hier kleuren, geuren, vormen en geluiden ontdekken. Wie een levensechte reis dwars door de tijd wil maken, stapt het Time Warp theater binnen.

Daarnaast biedt Discovery Center Continium een gevarieerd en breed educatief programma aan, zowel voor het primair als voor het voortgezet onderwijs. De combinatie van wetenschappelijke onderwerpen die worden belicht vanuit het verleden, heden en de toekomst, maakt van het Continium een optimale leeromgeving.

Stats & tags


Kerkrade, Limburg, Nederland
Musea, Wetenschapsmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling