Introductie

Bijzondere sprookjesachtige tuin door follies, ontwerp, hoogteverschil van wel 12 meter en de speciale plantensoorten.

Ga naar de website van De Fantasietuin

Historie en populariteit

In 1987 begon Beerd van de Put met de aanleg van De Fantasietuin. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardige tuin met een hoogteverschil van wel 12 meter. In de loop der jaren is de tuin verfraaid met een ruïne, grot, tunnel en een koffiehuisje. Nog altijd is Beerd van de Put eigenaar van De Fantasietuin, zij het nu samen met zijn vrouw Jenny.

Locatie

De Fantasietuin ligt in het plaatsje ’t Loo, tussen Wezep en ’t Harde in. Met de auto is het uitstekend bereikbaar. Doordeweeks geldt dit ook voor het openbaar vervoer. Op zaterdag dient u echter gebruik te maken van een regiotaxi, want dan rijden er geen bussen naar ’t Loo.

Programma / activiteiten

Bijzonder. Dat is waarschijnlijk de meeste gepaste omschrijving van De Fantasietuin. Deze tuin is met geen enkele andere tuin in Nederland te vergelijken. Een nieuwe ruine, ruig begroeid met eenjarigen en vaste planten. Gladde stenen lijnen langs het gazon, die nog het meest doen denken aan golvend water. Zuilen die het hoogteverschil van 12 meter nog eens benadrukken. Een bloeiende tunnel die twee tuindelen met elkaar verbindt. Een grot waar kunstenaars hun werk vertonen. Een knus koffiehuis, al even bijzonder als alles in deze omgeving. De Fantasietuin herbergt een grote collectie tropische planten. De borders zijn niet op kleur, maar vormen een bont, vrolijk geheel. Van gangbare bloemen en planten vindt u hier speciale soorten, afmetingen en kleuren. De tuin is van juni tot en met september geopend, van maandag tot en met zaterdag.

Stats & tags


Oldebroek, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling