Introductie

Bouw je eigen plantenkas, experimenteer met zinken en drijven, en kom van alles te weten over spiegels en lenzen. Kom op ontdekkingsavontuur in De Ontdekfabriek!

Ga naar de website van De Ontdekfabriek

Historie en populariteit

De Ontdekfabriek is nog in de testfase en ontwikkelt zich gestaag. Kunstenaars , technici en studenten werken hier op werkdagen. Zij maken en ontwerpen objecten die kinderen aanspreken. Het doel van De Ontdekfabriek is om kinderen kennis te laten maken met techniek, innovatie en design. Op deze manier hopen ze de kinderen te stimuleren om later als uitvinder aan de slag te gaan in de regio. Al is de fabriek nog ‘Under Construction’ , toch bezoeken elke zondag al zo’n 100 tot 200 kinderen de techniekhal. De fabriek zal groeien tot een hele grote plaats voor wetenschappelijk avontuur.

Locatie

De Ontdekfabriek ligt in het Brabantse Eindhoven, op een oud industrieterrein. Veel uitvinders zijn je voorgegaan; voornamelijk medewerkers van Philips. Het ontdekcentrum is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar. U parkeert op de officiële parkeergelegenheid. Bij De Ontdekfabriek kunt u een uitrijkaart kopen. In de nabije omgeving ligt Landgoed De Wielewaal. Wellicht een idee om een bezoek aan het landgoed te combineren met de fabriek.

Programma / activiteiten

Iedere zondag kunnen kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar hier van alles beleven. Op een speelse manier maken ze kennis met wetenschap, techniek en innovatie. Er zijn filmpjes te zien en natuurlijk gaan de kids ook zelf ontdekken, bouwen en ontwerpen. Ouders en begeleiders kunnen hun kroost helpen en mee op ontdekkingsavontuur. Geen zin? Er is ook een bar waar u rustig een boek leest onder het genot van een kopje koffie. Voor jongere broertjes en zusjes is er een speelhoek.

Stats & tags


Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
Musea, Wetenschapsmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling