Introductie

Bij de Uithof Schaatsbaan kun je de hele winter schaatsen op de overdekte 400 meterbaan. Of je vermaken op de funzone, waar je kunt zwieren en zwaaien.

Ga naar de website van De Uithof IJsbaan en IJshal

Historie en populariteit

Sinds oktober 1983 is De Uithof het grootste schaatscentrum van Europa. Op 17 december 1970 werd gestart met de bouw van het sportcomplex. Drie jaar later werd het ijspaleis geopend. In die tijd was er een ijshockeyhal en een schaatsbaan van 400 meter. In 1989 is de schaatsbaan overkapt, zodat onder alle weersomstandigheden geschaatst kan worden. Het wereldkampioenschap schaatsen voor de dames werd hier in 1979 gehouden. Het EK voor heren werd in 1983 gereden in de Uithof. In 2000 is het sportpark fors uitgebreid. Er kwam een sneeuwbaan, health club, klimwand en een kartbaan.

Locatie

Sneeuwbaan de Uithof ligt in Den Haag en is makkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. De bushalte ligt op drie minuten lopen. Combinatietip: bezoek het strand van Scheveningen of park Clingendeal in Den Haag; een prachtig park met rododendrons, voorjaarsbloeiers, monumentale gebouwen, een theeschenkerij en oude bospaadjes.

Programma / activiteiten

De Uithof is een veelzijdig overdekt sportpark met onder andere een kart- en gamecentrum, klimwand, health club, sneeuwbaan en de ijsbaan. Er is een 400 meter lange schaatsbaan met ijs van topkwaliteit. De ijsbaan is toegankelijk voor iedereen; beginners, vergevorderden, kinderen; het maakt niet uit. Heb je zelf geen schaatsen? Dan kunt u ze hier huren. ’s Avonds mag er alleen op noren geschaatst worden. Er worden diverse cursussen aangeboden, van bochtenlessen tot ijsdansen, van speciale norenlessen tot kidscursussen. De schaatsbaan is van medio september tot en met eind maart dagelijks geopend. In de rest van het jaar, is de hal beschikbaar voor feesten, beurzen en evenementen.

Stats & tags


Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Schaatsbanen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling