Introductie

De Duiktoren Lijnden is een uitdagende duiktoren die 9 meter diep is en gevuld is met vele duizenden liters water. Er worden door BC-opleidingen trainingen en opleidingen gegeven in deze duiktoren, onder meer voor het beroepsmatig trainen van diverse noodprocedures. Daarnaast worden ook sportduikers in de gelegenheid gesteld om in deze toren vrij te duiken. Hier kan men in een kraakheldere omgeving experimenteren met duikvaardigheden, het duiken oefenen, maar ook het nood en reddingsopstijgingen trainen. Omdat de 9-meter Duiktoren Lijnden is uitgerust met een camerasysteem, kan de duiker direct na afloop zijn eigen oefening terugzien. Kortom, veiligheid, kwaliteit en kwantiteit gaan hand in hand.

Ga naar de website van Duiktoren Lijnden

Historie en populariteit

Het is niet exact bekend wanneer de Duiktoren Lijnden voor het eerst de deuren voor publiek, vooral sportduikers heeft opengesteld. Dat het duikcentrum een succes is, blijkt wel uit het aantal aanmeldingen. Naast de beginnende en ervaren sportduikers, verwelkomt het complex jaarlijks eveneens vele nieuwe deelnemers, maar ook cursisten die terugkeren om wat zij geleerd hebben nog wat bij te spijkeren of om deel te nemen aan de vervolgopleidingen.

Locatie

Duiktoren Lijnden is gevestigd in Lijnden, een dorpje gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, in de provincie Noord-Holland. De locatie is met eigen vervoer uistekend te bereiken. Ook met het openbaar voer is de gemeente bereikbaar, want het dorp ligt nabij de plaatsen Amsterdam, Haarlem, Badhoevedorp en Schiphol, waarvandaan diverse bussen rijden.

Programma / activiteiten

In de Duiktoren Lijnden zit BC-opleidingen gevestigd, een professioneel training- en kenniscentrum. Zij verzorgen duikopleidingen, trainingen en medische keuringen ten behoeve van de duiksport. Zij beschikken over een 9-meter duiktoren, een 3-meter duiktank en een 6-meter duikput. Zo worden er noodprocedures, reddingsopstijgingen en oefenduiken getraind, maar er is ook aandacht voor het werken met diverse gereedschappen en het vullen van de flessen.

Naast het beroepsmatig inzetten van de duiktoren, kunnen ook sportduikers op geregelde tijden gebruik maken van het duikcentrum en de faciliteiten. Zij kunnen vrij duiken en hun vaardigheden oefenen zoals opstijgingen en trimmen en experimenteren op duikgebied. Alles wordt vastgelegd op camera, zodat er direct feedback gegeven kan worden na afloop. Duiktoren Lijnden is zodoende geschikt voor zowel liefhebbers van de duiksport als voor beroepsmatig gebruik.

Stats & tags


Lijnden, Noord-Holland, Nederland
Duiken, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling