Introductie

Als je van de zee, natuur en dieren houdt, ga je naar Ecomare op Texel. Je vindt hier een zeehonden- en vogelopvang, een ondergronds zeeaquarium en nog veel meer.

Ga naar de website van Ecomare

Historie en populariteit

Sinds juni 2009 is het waddengebied, wat zich uitstrekt van Nederland via Duitsland tot aan Denemarken, op de lijst met werelderfgoed gezet. De kerntaken van Ecomare wordt hiermee nog eens benadrukt: zij geven voorlichting over dit kwetsbare en unieke natuurgebied. Ecomare zet zich in voor het behoud en herstel van het Waddengebied. De economische crisis heeft ook Texel bereikt: het bezoekersaantal daalde van 2007 tot 2009 met ruim 16.000. In 2009 bleef het aantal bezoekers steken op een krappe 300.000.

Locatie

Ecomare ligt op Texel in het plaatjes De Koog. Je kunt het Waddeneiland bereiken per veerboot. Je kunt hier met de auto gebruik van maken. Ook fietsers en wandelaars maken gebruik van de veerdienst, die vertrekt vanuit Den Helder. Op drukke dagen wordt er een extra boot ingezet. Om teleurstelling te voorkomen, kunt u de reis het beste reserveren. Vanaf de pont gaat er regelmatig een bus die stopt bij Ecomare.

Programma / activiteiten

Naast de zeehonden- en vogelopvang is hier ook het bezoekerscentrum van het nationale park gevestigd. Ecomare verzorgt in de zomermaanden elke dag verschillende leuke excursies. In de wintermaanden kun je op stap in de Texelse natuur op woensdag en in het weekend. Tijdens een excursie ga je op stap met een deskundige die je alles kan vertellen over het wad, de dieren die daar leven en de bedreigingen. Er zijn talloze onderwerpen en dingen te doen, zoals een paddenstoelenexcursie of braakballen pluizen. In de opvangcentra zie je hoe de dieren verzorgt en gevoerd worden. Het zeeaquarium laat zien welke dieren in de haven leven en welke vissoorten je in open zee tegenkomt. Tip: combineer Ecomare met een bezoek aan de vuurtoren van Texel!

Stats & tags


De Koog, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling