Introductie

Escher in het Paleis is gevestigd in een voormalig paleis en biedt een overzicht van meer dan 150 werken van de graficus M.C. Escher, die over de hele wereld beroemd is. Escher in Het Paleis is geen traditioneel museum, maar een spannende attractie. Kom en beleef het zelf!
Bezoekers kunnen hier niet alleen de prachtige werken bekijken, maar ook een unieke ervaring beleven. Er zijn leuke presentaties te volgen met thema’s, zoals ‘Optische illusie, wat is dat?’ De kunstwerken worden gecombineerd met biografische elementen, zoals een video en brieven.

Ga naar de website van Escher in Het Paleis

Historie en populariteit

Escher in het Paleis is geopend in november 2002 en vanaf dat moment komt er een brede doelgroep aan bezoekers het museum binnen. Een bezoek aan deze attractie is niet alleen weggelegd voor de liefhebbers en de kenners van kunst, maar ook voor gezinnen en scholen, die een attractief schoolreisje willen organiseren.

Locatie

Escher in het Paleis is centraal gelegen in Den Haag, provincie Zuid Holland en kan vanaf het centraal station binnen tien minuten te voet bereikt worden. Het is ook mogelijk om vanaf het station tramlijn 15 of 17 te nemen of van buslijn 22 en 24 gebruik te maken. Bezoekers, die met de auto komen, kunnen via de Utrechtse baan rijden en de borden met het opschrift centrum volgen.

Programma / activiteiten

Er worden leuke activiteiten georganiseerd in het museum, zoals een speurtocht voor kinderen en een linoleum workshop elke zondagmiddag.

Op de tweede etage van Het Paleis is de interactieve tentoonstelling: Kijken als Escher”. Een expositie waarbij je puzzelt met je ogen, maar waar je ook je handen kunt gebruiken. Je wordt deel van Eschers wereld door de innovatieve attracties: er staat een magische bol waarin werelden verschijnen en verdwijnen; er is een bewegende zaal en een optisch onbetrouwbare vlakvulling vloer! In de Kamer van Escher stapt je direct in zijn magie, want hier speel je zelf met perspectief: kinderen lijken groter dan hun ouders.
Heel bijzonder is de zaal met Optische Kunst. Hier denk je beweging te zien die er niet is: bij optische kunst gaat het namelijk -net als bij Escher- om gezichtsbedrog.
Voor jongere kinderen liggen altijd speurtochten klaar.

Stats & tags


Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Kunstmusea, Musea

Overige informatie

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 11:00u-17:00u
Woensdag: 11:00u-17:00u
Donderdag: 11:00u-17:00u
Vrijdag: 11:00u-17:00u
Zaterdag: 11:00u-17:00u
Zondag: 11:00u-17:00u

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling