Onlangs heb ik een boot gehuurd met vrienden in Amsterdam. Heb jij ook altijd al eens willen varen door de wereldberoemde grachten van Amsterdam? Dat kan, je kunt net als mij een boot huren Amsterdam voor een leuk dagje uit met vrienden. Zelf woon ik net buiten Amsterdam, maar ik kom er haast dagelijks. Het is altijd prachtig om de grachten en oude panden te zien. De grachten van Amsterdam zijn al eeuwen oud en wereldberoemd. Om alles eens vanuit een ander perspectief te kunnen zien had ik besloten zelf eens te willen varen. Zo’n toeristen boot is namelijk niks voor mij.

Amsterdam heeft 165 grachten van ongeveer 100 Kilometer. Door meerendeel mag je varen. Perfect voor een zomers uitje in Amsterdam. Het weer zat gelukkig mee, en het voelt steeds zomerser. Zo kun je gezellig varen met vrienden of familie zonder last te hebben van alle drukte van de stad.

 

Zelf varen?!

Waar de meeste mensen, voornamelijk toeristen, kiezen voor een rondvaartboot. Twee uur lang op oncomfortabele stoeltjes op de standaard plekken komen? Nee bedankt. Maar wanneer je zelf een sloep huren Amsterdam dan kun je zelf varen. Wat natuurlijk veel leuker is Dan bepaal je namelijk hoe je wilt varen, zonder een vaste route af te leggen. Een rondvaart duurt vaak ook niet zo heel lang. Een boot huren is praktischer en in sommige gevallen ook veel goedkoper. Vaar langs de leuke grachten en ga op avontuur door Amsterdam.

 

Varen op je eigen tempo

Omdat je een boot kunt huren voor een dagje kun je rustig varen en bepalen op welk tempo je dit doet. In Amsterdam zijn veel plekken waar je even kunt aanmeren om je benen te strekken. Het is wellicht handig om van te voren je route even uit te stippelen. Zo kun je het varen en verkennen van de stad om je benen te strekken afwisselen. Bij het ANWB zijn tevens ook vaarroutes te vinden zodat je niet verdwaald.

 

Varen zonder vaarbewijs

Het is niet verplicht om een vaarbewijs te hebben voor deze boten die je kunt huren in Amsterdam. Dit is namelijk alleen nodig voor grotere boten. Mocht je helemaal geen vaar-ervaring hebben dan is dit ook geen probleem. Wanneer je een boot huurt wordt er een demonstratie gegeven over de boot die je huurt. Het is erg makkelijk om te leren hoe je een bootje bestuurd. Dus je kunt snel op weg!

Laat een antwoord achter