Introductie

Dwaal door een jungle van orchideeën, vijvers, tropische planten en losvliegende vogels bij Eureka Orchideeën en Vogelbush. Of woon een spannende demonstratie bij met echte roofvogels!

Ga naar de website van Eureka Texel Vogelbush

Locatie

Eureka Orchideeën en Vogelbush ligt op Texel. Met de auto is het park prima te bereiken. Tijdens schoolvakanties wordt een extra veerboot ingezet, zodat u nooit lang hoeft te wachten om de overtocht te kunnen maken. Komt u liever met het openbaar vervoer? Houd dan rekening met een wandeling van een half uur vanaf de dichtstbijzijnde bushalte. Uiteraard keert u niet naar huis terug, voordat u het eiland heeft ontdekt. Geniet van de zee, het strand, de duinen en de Texelse dorpjes.

Programma / activiteiten

Eureka bestaat uit tuincentrum Eureka en Vogelbush Eureka. In de binnentuinen leven tropische vogels, schildpadden, papegaaien, lorrie’s, karpers, eenden en nog veel meer dieren. Buiten is de leefruimte van de uilen en andere roofvogels. Ook vindt u hier het demonstratieveld, waar regelmatig wordt gewerkt met de vogels. Er is een groot overdekt terras waar u koffie met wat lekkers kunt nuttigen. U kijkt vanaf hier de met orchideeën en tropische planten omringde karpervijver over. Er zijn winkeltjes op het gebied van woonaccessoires, tuinplanten en zijde bloemen en planten. Tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de orchideeëntuin: wandelend over slingerpaadjes ziet u orchideeën in alle soorten, maten en bijzondere variëteiten. samen met de andere tropische planten zorgen ze ervoor dat u zich in de jungle waant. Wandel langs de bananenboom, lampenpoetsers de Duitse pijp en nog meer bloeiend moois. Eureka Orchideeën en Vogelbush is het gehele jaar geopend van maandag tot en met zaterdag. Van Pasen tot en met augustus en tijdens schoolvakanties ook op zondag open. Kinderen toten met drie jaar hebben gratis toegang tot de Vogelbush. Het tuincentrum en het overdekte terras is voor iedereen gratis toegankelijk.
Eureka organiseert ook kinderfeestjes, familiedagen en andere feestelijkheden.

Stats & tags


Oosterend, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Dierentuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling