Introductie

Fort Sint Pieter dateert uit 1701-1702 en is in Maastricht één van de meest markante vestingwerken. Onder begeleiding van een gids, beleven bezoekers opnieuw de belegeringen van het fort. Tijdens een rondleiding komt men alles te weten over de ondergrondse gangen, de kanonnen, de schietgaten in de gracht en de geheimen van de waterput. In de mortiergalerij worden bezoekers getrakteerd op een fantastisch uitzicht over de stad Maastricht. Een bezoekje aan het fort is ook voor kinderen erg leuk en leerzaam, want zij kunnen op zoek gaan naar de verborgen schatten van het Fort Sint Pieter.

Ga naar de website van Fort Sint Pieter

Historie en populariteit

Het Fort Sint Pieter is tot stand gekomen in 1701-1702 en werd gebouwd in opdracht van Daniël Wolf, Baron van Dopff, de militaire gouverneur van Maastricht. Het fort werd gebouwd om de zuidelijke vestingmuren van de stad te verdedigen, nadat in 1673 de Fransen de Sint Pietersberg ingenomen hadden. Met de komst van het fort zou voortaan iedere zuidelijke aanval bestreden kunnen worden.

Locatie

In 1867 hief men de vesting Maastricht op waardoor het fort zijn verdedigingsfunctie verloor. Door de jaren heen onderging het fort diverse restauraties om zo uiteindelijk in haar oorspronkelijke staat terug te keren. Het geheel vormt een prachtig historisch en educatief vestingwerk voor de stad Maastricht. Vele dagjesmensen, toeristen, belangstellenden en groepen mag Fort Sint Pieter jaarlijks verwelkomen.

Programma / activiteiten

Fort Sint Pieter is gelegen in de stad Maastricht, in de provincie Limburg. Het fort is zowel met eigen vervoer als met het openbaar prima te bereiken. De ingang is achter het restaurant van Fort Sint Pieter gelegen.

Tijdens een rondleiding door Fort Sint Pieter beleven bezoekers de historie van het fort. Rondleidingen worden het hele jaar door gegeven en het is tevens mogelijk een privé gids te huren. Een bezoekje aan het fort is eveneens een erg leuk uitje voor groepen, teambuilding en vrijgezellenfeestjes. Er zijn diverse arrangementen beschikbaar, waarbij groepjes mensen opdrachten moeten zien uit te voeren die bovendien tijdgebonden zijn.

Voor kinderen is het fort ook erg leuk, want zij kunnen deelnemen aan een spannende expeditie, op zoek gaan naar de schatkist en hun speurdersinstinct op de proef stellen. Een bezoek aan Fort Sint Pieter in combinatie met de Maastricht Grotten behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Stats & tags


Maastricht, Limburg, Nederland
Cultuur, Forten

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling