Introductie

Een groter contrast is haast niet denkbaar. Onder de rook van Amsterdam, op een steenworp afstand van de drukke snelweg A9, ligt een oase van rust. Hier, midden in het Amsterdamse Bos, trekken zo’n honderd geiten, zestig lammeren, kippen en kuikens en een paar varkens en koeien zich niets aan van de drukte van de stad. In alle rust leveren de geiten hier hun melk voor de yoghurt, kaas, boter, yoka-drank, kwark en ijs die allemaal ook op de boerderij verkocht worden. Maar de geiten werken niet alleen hard om de grondstof voor al deze heerlijke producten te leveren, ze laten zich ook uitgebreid knuffelen. Kortom, een heerlijk en gezond dagje uit te midden van veel groen en tussen de dieren. Dat is Geitenboederij de Ridammerhoeve.

Ga naar de website van Geitenboerderij Ridammerhoeve

Historie en populariteit

De Ridammerhoeve is bijna 25 jaar geleden opgezet door Corine Riteco en haar man Willem Dam. Beiden wilden een biologisch-dynamische boerderij beginnen en vonden in het Amsterdamse Bos hun gedroomde locatie. Inmiddels bestaat hun bedrijf niet alleen uit een geitenboerderij, maar is er ook een kinderboerderij en een educatief centrum, waar kinderen onder andere kunnen leren waar voedsel vandaan komt.

Locatie

De Ridammerhoeve ligt midden in het Amsterdamse Bos. Voor veel Amsterdammers, maar ook voor veel dagjesmensen, een prima plek om lekker in de buitenlucht te ontspannen. Naast de Ridammerhoeve zijn er dan ook talrijke andere mogelijkheden om te recreëren en te ontspannen. In Klimpark Fun en Forest klauter je hoog door de bomen van het Amsterdamse Bos. En op de diverse speeleilanden kunnen kinderen naar harte lust ravotten. De weg kwijt raken kan in het doolhof en jezelf wegwijs maken kan vanaf de rondvaartboot die door het Amsterdamse Bos heen vaart. Zelf varen met een waterfiets of kano kan ook.

Programma / activiteiten

Om een bezoekje aan de Ridammerhoeve nog leuker te maken zijn er verschillende arrangementen samengesteld, waarvan het ontbijt bij de geiten toch wel heel bijzonder is. Maar ook de High Tea of de meer actievere Boerenwerklunch, waarbij daadwerkelijk de mouwen opgestroopt dienen te worden, zijn uitjes die nog lang zullen heugen.

Stats & tags


Amstelveen, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling