Introductie

Het Gelders Geologisch Museum is een museum ontstaan uit particulier initiatief. De grondslag van de vaste collectie is gelegen in een grote privé verzameling stenen, fossielen en mineralen. Veel zwerfstenen die zijn gevonden in Nederland en gesteenten die vroeger door de grote rivieren uit het Zuiden en Oosten werden meegevoerd, zijn hier te bezichtigen. Een vitrine met mammoet skeletdelen behoort eveneens tot de vaste collectie. Daarnaast worden er regelmatig thema exposities en wisseltentoonstellingen georganiseerd en kinderen kunnen op een leuke en leerzame manier kennis maken met het Gelders Geologisch Museum door middel van een puzzeltocht.

Ga naar de website van Gelders Geologisch Museum

Historie en populariteit

Het Gelders Geologisch Museum is in 1995 tot stand gekomen door de inzet van vrijwilligers en de privé collectie van de heer Van Dam. De collectie is door de jaren heen gegroeid en uitgebreid met aankopen en donaties. Het museum in ondergebracht in de Stichting Het Lapidarium en de Stichting Gelders Geologisch Museum. Jaarlijks wordt het museum goed bezocht door zowel belangstellenden en dagjesmensen als door groepen, families en scholen.

Locatie

Het Gelders Geologisch Museum is gelegen in de plaats Velp, nabij Arnhem in de provincie Gelderland. Het museum is prima met het openbaar vervoer te bereiken, want bezoekers kunnen zowel met de trein als met de bus komen. Ook met eigen vervoer is het museum goed bereikbaar. Beperkt parkeren kan in de directe omgeving.

Programma / activiteiten

Bezoekers kunnen naast de vaste collectie mineralen, stenen en fossielen eveneens geregeld wisselende exposities bezichtigen in het Gelders Geologisch Museum. Daarnaast vinden er regelmatig activiteiten plaats in het museum zoals een kinderworkshop, een rondleiding en voorstellingen voor dummies en voor verzamelaars. Tijdens de Open Gelderse Museumdag kan men voelen hoe het is om VIP te zijn.

Kinderen kunnen hun verjaardag in het museum vieren. Zij krijgen dan een rondleiding, een speurtocht en kunnen een steentje slijpen en polijsten. Ook schoolklassen zijn van harte welkom in het museum. In overleg wordt er een programma samengesteld.

Tot slot kunnen bezoekers in de winkel van het Gelders Geologisch Museum terecht voor ruwe en bewerkte stenen, sieraden, microscopen, loepen, vergrootglazen en meer.

Stats & tags


Velp, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling