Introductie

Golfbaan Spaarnwoude is met zijn 27 wedstrijdholes en de 39 holes die zonder GolfVaardigheidsBewijs kunnen worden gespeeld, de grootste golfbaan van Europa. Het golfcomplex ligt in een parkachtige omgeving met diverse hoogteverschillen en biedt zowel voor beginners als voor gevorderde spelers genoeg golfplezier. Ook de fraaie waterpartijen op het terrein van Golfbaan Spaarnwoude spelen een prominente rol in het golfspel.

Ga naar de website van Golfbaan Spaarnwoude

Historie en populariteit

Golfbaan Spaarnwoude is in 1977 geopend en telde toen slechts negen holes. Er zijn 57 holes bijgekomen door de jaren heen, welke over zeven banen zijn verdeeld. Daarnaast hebben er diverse verbouwingen plaatsgevonden. In 1991 zijn de negen extra korte holes aangelegd en is de drivingrange met overdekte afslaghutten uitgebreid. De golfbaan is een openbare baan, dus iedereen kan van het speeloppervlak profiteren. Dit zorgt er dan ook voor dat jaarlijks ongeveer 350.000 gasten op Golfbaan Spaarnwoude een balletje komen slaan, zowel ervaren als beginnende golfliefhebbers.

Locatie

Golfbaan Spaarnwoude is gevestigd in de plaats Velsen-Zuid, in het gebied Midden-Kennemerland, gelegen in de provincie Noord-Holland. Met eigen vervoer is het golfterrein uitstekend te bereiken en parkeren kan op de parkeerplaats met toezicht. Wie met het openbaar vervoer komt, kan in IJmuiden de bus richting Amsterdam nemen en uitstappen bij halte Golfbaan. Vanaf hier is het nog een kleine 15 minuten lopen.

Programma / activiteiten

Bij Golfbaan Spaarnwoude kunnen bezoekers golflessen volgen. Onder begeleiding van een professional kan men kiezen voor privélessen of een starterscursus. Er is een speciaal 9 stappenplan samengesteld, zodat iedere golfer binnen de golfsport kan groeien. De basisbeginselen komen aan bod, de etiquette van de golfsport en vervolgens staat de ontwikkeling van de vaardigheid centraal, voor een nog grotere succesbeleving.

Op de golfbaan is een golfshop aanwezig met alle denkbare golfmaterialen en voor een verfrissend drankje, een lekkere lunch of een goed diner, kunnen gasten terecht in de nostalgische stolpboerderij, welke is omgebouwd tot knus restaurant. Er zijn verschillende zalen aanwezig, zodat golfen op Golfbaan Spaarnwoude eveneens uitstekend te combineren is met bijvoorbeeld zakelijke vergaderingen of een gezellig feestje.

Stats & tags


Velsen, Noord-Holland, Nederland
Golf, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling