Introductie

Het Nationaal Fietsmuseum Velorama, gelegen aan de Waalkade in Nijmegen, biedt bezoekers een schat aan informatie over de bijzondere uitvinding; de fiets. Nederland staat bekend om zijn klompen, kazen, molens en tulpen, maar ook fietsen doen wij Nederlanders al sinds mensenheugenis. In het fietsmuseum kunnen bezoekers genieten van meer dan 200 echte, antieke fietsexemplaren, vanaf de loopfiets tot aan de race- en plezier fietsmodellen van vandaag de dag. Het Velorama Nationaal Fietsmuseum geeft een goed beeld van zowel de geschiedenis van de fiets zelf, als van de geschiedenis van de relatie tussen de Nederlander en de fiets.

Ga naar de website van Het Nationaal Fietsmuseum Velorama

Historie en populariteit

Het Velorama Nationaal Fietsmuseum is ontstaan uit een privécollectie van eigentijdse- en antieke fietsen en accessoires, verzameld door G.J. Moed. Het museum opende voor de eerste keer de deuren in 1981. De collectie groeide en groeide en in 1998 onderging het pand een grondige verbouwing, zodat meer ruimte ontstond voor de verzameling. In 2006 vierde het museum haar 25 jarig bestaan en vulde zij haar collectie opnieuw aan met enkele schitterende antieke rijwielen.

Locatie

Bezoekers van Nijmegen en fietsliefhebbers weten hun weg naar het museum te vinden, want jaarlijks mag het Velorama vele belangstellenden welkom heten.

Programma / activiteiten

Velorama Nationaal Fietsmuseum is gelegen aan de Waalkade in het centrum van Nijmegen, provincie Gelderland. Goed te bereiken met eigen vervoer en parkeren kan in de diverse parkeergarages. Ook met het openbaar vervoer is het museum prima te bereiken, want vrijwel alle bussen rijden vanaf het NS Station Nijmegen via het centrum. Te voet vanaf het station is het circa 15 minuten wandelen.

Nationaal Fietsmuseum Velorame biedt naast de schitterende verzameling fietsen, die soms meer dan 100 jaar oud zijn en in eigen beheer worden gerestaureerd, ook een waardevolle collectie accessoires, posters en documentatie.

Het museum beschikt tevens over een gezellig museumcafé, waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje en een drankje. Bovendien is deze sfeervolle ruimte eveneens een uitermate geschikte locatie voor onder meer feestjes, congressen, vergaderingen en recepties. Kinderen zijn ook van harte welkom in het museum en kunnen hier hun verjaardag vieren. Door middel van een speurtocht gaan zij op ontdekkingsreis door het Velorama Nationaal Fietsmuseum.

Stats & tags


Nijmegen, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling