Introductie

Eén derde water, twee derde land. Het klinkt als een scheikundige formule of een culinair recept, maar dat is het niet. Eén derde water, twee derde land is namelijk de formule voor veel plezier. En wel op recreatiegebied het Twiske, dat centraal gelegen ligt tussen Amsterdam, Zaandam en Purmerend. Veel bewoners van deze steden, maar ook bezoekers van ver daarbuiten genieten ieder jaar weer van de vele mogelijkheden die dit bijzondere recreatiegebied hen te bieden heeft. Zwemmen, hardlopen, fietsen, barbecueën, kanoën, vissen, duiken, zijlen kamperen en nog veel meer. Kortom, voldoende reden om op een mooie dag recreatiegebied het Twiske met een bezoekje te vereren.

Ga naar de website van Het Twiske

Historie en populariteit

Op kaarten uit de dertiende eeuw staat het Twiske al aangegeven. Natuurlijk niet als recreatiegebied, dat komt later pas, maar vooral als een gebied van veenweiden langs het riviertje Twiske. Pas na de aanleg van de Coentunnel, waarvoor zand werd gewonnen uit wat we nu kennen als de Stootersplas, werd besloten het gebied in te richten als recreatiegebied. Met succes, want enorme aantallen bezoekers maken het hele jaar door gebruik van de vele faciliteiten die dit gebied biedt.

Locatie

Het Twiske is centraal gelegen tussen Amsterdam, Zaandam en Purmerend. Een bezoek aan het recreatiegebied kan dan ook prima gecombineerd worden met een bezoek aan een van deze steden. Een wandeling door het Twiske, waarbij je zomaar oog in oog kan komen te staan met Schotse Hooglanders, kan prima voorafgegaan of afgesloten worden door een bezoek aan de Zaanse Schans. De Zaanse Schans is een fantastisch openluchtmuseum waar niet alleen de bijzondere en typische Zaanse architectuur tot de verbeelding spreekt, maar waar ook de diverse ambachten uit langs vervlogen tijden worden uitgebeeld. Een klompenmaker, een bakker, een kruidenier, allen geven ze acte de presence op deze boeiende locatie, die bovendien ruimte biedt aan niet minder dan twaalf molens.

Programma / activiteiten

Het hele jaar door worden er diverse activiteiten georganiseerd in het Twiske. Raadpleeg de website voor de meest actuele agenda.

Stats & tags


Oostzaan, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Recreatiegebieden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling