Introductie

In het Keramiekmuseum Princessehof is een prachtige verzameling van de mooiste keramiek gehuisvest. In totaal beschikt het museum over ongeveer 35.000 objecten, waarbij de nadruk is gelegen op moderne keramiek en op Europese en Aziatische keramiek. Dit museum beschikt dan ook over de meest uitgebreide verzameling van Chinees porselein in Nederland. Daarnaast wordt er een prachtig beeld geschetst van art deco keramiek en de Nederlandse art nouveau.

Ga naar de website van Keramiekmuseum Princessehof

Historie en populariteit

De basis voor het museum is ooit gelegd door de verzamelaar Nanne Ottema, die reeds in 1917 de beschikking kreeg van de gemeente Leeuwarden over het voormalige stadspaleis, dat nu het huidige Princessehof vormt. De collectie is in de loop van de twintigste eeuw verder uitgebreid en uitgegroeid tot een collectie van formaat.

Locatie

Het Keramiekmuseum Princessehof is geschikt voor uiteenlopende doelgroepen, van kunstliefhebbers tot kinderen en van scholieren tot ouderen.

Programma / activiteiten

Het Keramiekmuseum Princessehof is gevestigd in het voormalige stadspaleis en is gelegen in het historische centrum van Leeuwarden, provincie Friesland. Het trein- en busstation zijn op tien minuten loopafstand van het museum gelegen. Met buslijn 12 kan men het museum eenvoudig van het station bereiken. Bezoekers met de auto kunnen hun auto in de parkeergarage Oldehove parkeren. Deze parkeergarage is direct naast het museum gelegen.

Een van de hoogtepunten uit de collectie van het Keramiekmuseum Princessehof is een plastiek van Karel Appel, maar ook het keizerlijk porselein uit China is absoluut de moeite waard. In de museumwinkel kunnen bezoekers onder meer terecht voor het kopen van traditionele tegels en kunstboeken. De gezellige theesalon in het stadspaleis met terras in de museumtuin biedt hen de mogelijkheid om van een kopje thee of koffie te genieten.

Naast de tentoonstellingen in het Keramiekmuseum Princessehof kunnen bezoekers eveneens deelnemen aan workshops of een rondleiding. Op educatief gebied zijn er voor scholen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs meerdere mogelijkheden. Kinderen kunnen hun verjaardagsfeestje geven in het Keramiekmuseum Princessehof met een leuk thema, zoals het Kleifeest of het Schilderfeest. Kortom, het Keramiekmuseum Princessehof biedt variatie voor iedereen!

Stats & tags


Leeuwarden, Friesland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling