Introductie

In de tuinen van Harwi, die maar liefst 20.000 m2 groot zijn, dwaalt u langs beelden en keramiek. Ook een galerie, theeschenkerij, terras en picknickmanden zijn aanwezig.

Ga naar de website van Keramiektuinen Galerie Harwi

Historie en populariteit

De naam Harwi is een samentrekking van Willem en diens zoon Harm. Toen Willem in 1970 een cursus pottenbakken deed, was hij meteen verkocht. Tien jaar later werd hij gevraagd om demonstraties te geven bij Museum Ellert en Brammert. Binnen de kortste keren was hij zeven dagen per week achter de draaischijf in het museum te vinden. Zijn vrouw Geertje stond hem hier bij. In 1993 is Harm in het bedrijf komen werken. In 2000 is Herwi –na de verkoop van hun landbouwbedrijf- zich gaan richten op keramiek voor buiten. De tuin werd aangelegd en doet sindsdien dienst als ‘expositieruimte’. Harm heeft het bedrijf samen met zijn Trijnie in 2006 overgenomen.

Locatie

Keramiektuinen Galerie Harwi ligt ten noordwesten van Emmen, in Eeserveen (gemeente Borger- Odoorn). Met de auto is het uitstekend bereikbaar. Ieder uur rijdt er een bus richting Eeserveen. Deze stopt op 20 minuten loopafstand van Harwi.

Programma / activiteiten

Door de Keramiektuinen van Harwi kunt u een hele middag dwalen. De parkachtige tuin is maar liefst 20.000 m2 groot. Enorme grasvelden met solitaire bomen, de vijver, de rust. Kunst kan haast niet beter tot zijn recht komen dan hier. Veel van wat u ziet is gemaakt door eigenaar Harm en zijn vader Willem. Ook zijn er beelden van Brons, rvs en beelden met Zimbabwe als thema. Voor iedere prijsklasse is er wel iets te vinden. In de galerie vindt u een afwisselende collectie werken van Nederlandse kunstenaars. De bovenverdieping herbergt een tentoonstelling met oude blikken en speelgoed uit vroegere tijden. Even uitrusten van de wandeling? Dat kan bij de theeschenkerij. U kunt hier ook een picknickmand kopen en zelf een plekje in de tuin zoeken.

Openingstijden: zie www.harwikeramiek.nl

Stats & tags


Eeserveen, Drenthe, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling