Introductie

De Kerstmarkt Haarlem behoort tot één van de gezelligste en grootste kerstmarkten in Nederland en vindt meestal op een zondag plaats. Jaarlijks gaan er maanden van voorbereidend werk vooraf aan dit grote spektakel, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Ruim 200 stands vullen de straten en pleinen in de binnenstad. Rondom het evenement worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo kan het publiek genieten van de muzikale klanken van verschillende kerstkoren, kunnen bezoekers van alle leeftijden op de foto met de kerstman en is er een blaaskapel van kerstmannen. Daarnaast zijn ook de winkels in de binnenstad geopend. Wie de Kerstmarkt Haarlem bezoekt, komt helemaal in de kerstsfeer.

Ga naar de website van Kerstmarkt Haarlem

Historie en populariteit

De Kerstmarkt Haarlem wordt al weer heel wat jaartjes georganiseerd in het mooie centrum van de stad. Werd de markt in de beginjaren nog alleen op de Grote Markt gehouden, dankzij het grote succes de afgelopen jaren, worden steeds meer straten en pleinen van de binnenstad betrokken bij dit eendaagse evenement. Bezoekers komen dan ook jaarlijks op een zondag in de maand december massaal af op de gezellige kerstmarkt.

Locatie

De Kerstmarkt Haarlem wordt gehouden in de fraaie binnenstad van Haarlem, provincie Noord-Holland. De stad is prima met eigen vervoer te bereiken en parkeren op zondag kan alleen gratis daar waar is toegestaan. Daarnaast zijn er verschillende betaalde parkeergarages. Voor wie met het openbaar vervoer reist, de markt is prima met diverse buslijnen te bereiken.

Programma / activiteiten

Ruim 200 kramen met een gevarieerd aanbod van kerstkoopjes en kerstproducten domineren jaarlijks de binnenstad van Haarlem tijdens de Kerstmarkt Haarlem. De markt biedt kerststukjes, sfeervolle kerstverlichting, beeldjes, zelfgemaakte creaties, kleding en natuurlijk lekkere hapjes en drankjes, zoals oliebollen en glühwein. De kerstmarkt duurt 1 dag en wordt meestal op zondag gehouden.

Rondom de markt worden diverse activiteiten georganiseerd. Bezoekers kunnen met de kerstman in zijn arrenslee op de foto, meezingen met kerstliederen en genieten van optredens. Daarnaast vind de uitreiking van de trofee voor de meest mooie kraam ook tijdens de Kerstmarkt Haarlem plaats.

Stats & tags


Haarlem, Noord-Holland, Nederland
December, Evenementen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling