Gesloten, niet meer te bezoeken

Introductie

Groot, divers in stijl en beplanting en inspirerend. Zo kun je Kijk- en Wandeltuin De Langstraterhof wel omschrijven.

Ga naar de website van Kijk en wandeltuin De Langstraterhof

Historie en populariteit

De voortuin is het oudste gedeelte van Kijk- en Wandeltuin De Langstraterhof. Deze is zo’n twintig jaar geleden aangelegd. Het gaat hier dus om een relatief jonge tuin.

Locatie

Kijk- en Wandeltuin De Langstraterhof ligt ten zuidoosten van Den Bosch, in het plaatsje Schijndel. Met de auto is het park uitstekend bereikbaar. Hetzelfde geldt voor het openbaar vervoer. U loopt in 10 minuten naar D Langstraterhof vanaf de bushalte. In dezelfde Brabantse plaats vindt u Pannenkoekenboerderij De Kabouter. Wie weet is een combinatiebezoek aan beide gelegenheden iets voor u.

Programma / activiteiten

Kijk- en Wandeltuin De Langstraterhof is zo’n 7000 m2 groot. In de voortuin staan diverse naald- en loofbomen, azalea’s, rododendrons en het rosarium met wel 2000 rozenstruiken. In de tuin aan de achterzijde treft u een grote verscheidenheid aan onderwerpen en beplanting: bloemborders op kleur, fuchsia’s, rots en water, bos, pergola’s, een kruidentuin, fruitbomen, diverse zithoekjes en de Japanse tuin. De fuchsialiefhebber kan zijn hart ophalen: er zijn ongeveer 250 soorten te bewonderen. Veelzijdigheid is toch wel het kenmerk van de Kijk- en Wandeltuin. Het ene moment loopt u onder een zee van Blauwe Regen door, het andere moment staat u in de schaduw van het bos. Van de Japanse tuin naar het nostalgisch aangeklede kippenhok. Ondanks dat er zoveel te zien is in uiteenlopende stijlen, is het geen ratjetoe. Alle tuinelementen lopen geleidelijk in elkaar over, wat zorgt voor rust. Aan het einde van uw wandeling door De Langstraterhof, kunt u uitrusten op een van de terrassen. Hier worden dranken en hapjes geserveerd. Kijk- en wandeltuin De Langstraterhof is op van half mei tot en met september, op woensdag en in het weekend. Groepen vanaf 15 personen kunnen ook op andere dagen terecht. De Langstraterhof is tevens een geliefde locatie voor het maken van trouwreportages.

Stats & tags


Schijndel, Noord-Brabant, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Openingstijden

Gesloten

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling