Introductie

Over de hele wereld is Nederland beroemd om zijn tulpen, zijn molens en zijn klompen. Maar wat weten we zelf nog van wat ooit ons nationale schoeisel was? Klompenmuseum ’t Oale Ambacht (het oude ambacht) in het Overijsselse Goor biedt bezoekers de kans hun kennis over de klomp bij te spijkeren en geeft bezoekers de mogelijkheid te genieten van de meest prachtige klompen zoals die vroeger in Nederland en daarbuiten werden gedragen.

Ga naar de website van Klompenmuseum ‘t Oale Ambacht

Historie en populariteit

Klompenmuseum ’t Oale Ambacht is een initiatief van een aantal vrijwilligers met een ware liefde voor het klompenambacht. In 1992 opende het museum voor het eerst zijn deuren. Het gebouw waar het museum in is gehuisvest staat naast de molen en is speciaal gebouwd om de collectie van het museum in onder te brengen. Een collectie die naast klompen uit alle windstreken van Nederland ook bestaat uit een kleine collectie schoenen en uit machines die gebruikt worden bij de vervaardiging van de klomp. In de vroege lente van 2007 is het museum opnieuw geopend. Dit na een periode van een jaar waarin het museum een forse uitbreiding heeft ondergaan. Overigens is het zeker het vermelden waard dat de nummers één en twee bij het Nationaal Kampioenschap Handmatig Klompenmaken 2011 beide als vrijwilliger verbonden zijn aan Klompenmuseum ’t Oale Ambacht.

Locatie

Klompenmuseum ’t Oale Ambacht staat in het Overijsselse stadje Goor. Naast het Klompenmuseum bevindt zich in de Twentse plaats nog een ander interessant museum dat het bezoeken meer dan waard is. Het Goors Historisch Museum belicht de bijzondere geschiedenis van Goor. Bezoekers kunnen zich hier aan de hand van een maquette een indruk vormen van het Middeleeuwse Goor. Daarnaast krijgen ook archeologie, industrie en de geschiedenis van havezaten en kastelen een voorname toegespeeld in dit museum.

Programma / activiteiten

Het museum is ook te bezoeken in combinatie met een bezoek aan het Oranjemuseum en aan een zuivelboerderij. Op de website vind je meer informatie over dit arrangement.

Stats & tags


Goor, Overijssel, Nederland
Ambachtsmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling