Introductie

Dwalen door geurende en kleurrijke tuinen? Zelf badolie of handcrème maken? Dan moet u bij Kruidentuin De Sprenk zijn!

Ga naar de website van Kruidencentrum De Sprenk

Historie en populariteit

Eigenaren Gidy en Max Niessen zijn de spil van Kruidencentrum De Sprenk. Het perceel rond de eeuwenoude boerderij De Sprenk, beheren zij vanaf 1981. Het terrein is door hun inzet veranderd in een goede leefomgeving voor egels, vogels, amfibieën, vlinders en vleermuizen. In 1995 is 1 hectare grond aangekocht. Dit landbouwgebied is inmiddels omgetoverd tot een bijzonder stukje natuur. ooit was het landgoed waar De Sprenk deel vanuit maakte zo’n 16 hectare groot. Tegenwoordig is dat 2,1 hectare.

Locatie

Kruidencentrum De Sprenk ligt in het Brabantse plaatsje De Mortel. Met de auto is het uitstekend bereikbaar. Komt u met het openbaar vervoer? Dan moet u rekening houden van een wandeling van ongeveer twintig minuten vanaf de dichtstbijzijnde bushalte.

Programma / activiteiten

Kruidentuin De Sprenk is zoveel meer dan een tuin. Het is een kenniscentrum waar u allerlei workshops kunt volgen, een opleiding tot Herborist en kruidenmarkten kunt bezoeken. Tevens verzorgt De Sprenk, lezingen, rondleidingen en kooklessen in de buitenlucht. De tuin bestaat uit verschillende delen: vlinderweitjes, een hoogstamboomgaard, poelen, een buitenaquarium, keukenkruidentuin, gifkruidentuin, een wijngaard, een moestuin en nog meer. De Sprenk heeft onder andere als doel u alles te leren over de geneeskundige krachten van inheemse plantensoorten. Ook leert u alles over hoe u natuur kunt ontwikkelen in uw eigen tuin. Jaarlijks organiseert de Kruidentuin de Kruidenmarkt. Tijdens dit evenement zijn er tal van leuke kraampjes, demonstraties en kunt u allerlei ‘kruidigs’ proeven. Het aanbod aan workshops is bijzonder en divers. Wat dacht u van zelf badolie maken? Of handcrème, parfum of zelfs uw eigen borrel? Alle planten, bloemen en kruiden die u tijdens de workshop gebruikt, komen uiteraard uit de Kruidentuin.

Stats & tags


De Mortel, Noord-Brabant, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling