Introductie

Het prachtige Landgoed Rhederoord ligt in het Gelderse dorpje De Steeg. Het twaalf hectare grote landgoed bestaat uit een park en een landhuis, geeft uitzicht op de bossen van de Veluwezoom en is omsloten door uitlopers van de IJsselvallei. Met 22 hotelkamers biedt Landgoed Rhederoord onderdak aan 250 gasten, die hier voor zowel zakelijke als privé gelegenheden terecht kunnen.

Ga naar de website van Landgoed Rhederoord

Historie en populariteit

Landgoed Rhederoord is in 1746 gebouwd in opdracht van Willem Reynier Brantsen (1701-1789), een gepromoveerd jurist en zoon van de steenrijke burgemeester van Arnhem, Hendrik Brantsen. Ook Willem werd burgemeester van Arnhem en erfde na de dood van zijn vader het complete landbezit in Rheden en De Steeg. Door zijn grote interesse in bosbouw liet hij op zijn landgoed een nieuw bos aanplanten. Centraal in dit park, op de heuvel Stickenberg lag het huis waar ooit boerderij Stickhuysen heeft gestaan. Door diverse verbouwingen in de 19e en 20e eeuw, is Landgoed Rhederoord uitgegroeid tot wat het nu is. Veel gasten keren jaarlijks terug op het Landgoed.

Locatie

Landgoed Rhederoord is gelegen in het Gelderse dorpje De Steeg, gemeente Rheden, in de buurt van Arnhem en met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Bezoekers kunnen vanaf NS-station Arnhem de bus nemen richting Apeldoorn, via De Steeg. Ook met eigen vervoer is het Landgoed Rhederoord prima te bereiken. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Programma / activiteiten

Landgoed Rhederoord heeft veel te bieden. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige omgeving met zijn bijzondere verzameling van sequoia’s en beuken, door een wandeling te maken in het park. Men kan overnachten in de modern ingerichte hotelkamers, die elk een prachtig uitzicht bieden.

Het hele jaar door heeft het Landgoed diverse evenementen op het programma staan. Zo kunnen de gasten genieten van een themadiner, een stiltewandeling en worden er diverse trainingen, kookworkshops en seminars door het Landgoed verzorgd. Ook bedrijven kunnen hier terecht voor vergaderingen en presentaties, maar ook voor informele bezigheden, zoals een gezellige wijnproeverij of oesterexperience.

Landgoed Rhederoord verhuurt tevens zalen met elk een eigen sfeer. Een perfecte locatie voor een onvergetelijk bedrijfsfeest, bruiloft, jubileum of receptie.

Stats & tags


De Steeg, Gelderland, Nederland
Cultuur, Kastelen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling