Introductie

De Meierijsche Museumboerderij is een museum, gelegen in een bosrijke omgeving, waar bezoekers de sfeer van het leven, werken en wonen op een Brabantse boerderij tussen 1900 en 1930 zelf proeven en beleven. Het museum geeft hen een uniek beeld van het boerenverleden. Aan de hand van historische films, foto’s en presentaties worden gewoonten en gebruiken van begin 19e eeuw inzichtelijk gemaakt. Bezoekers kunnen deelnemen aan een rondleiding, waarin zij alle ins en outs over het vroegere boerenleven te weten komen. De landelijk gelegen parel van de Meierij; de Meierijsche Museumboerderij is interessant voor jong en oud.

Ga naar de website van Meierijsche Museumboerderij

Historie en populariteit

De Meierijsche Museumboerderij werd gebouwd op een plek in Noord Brabant waar men al eeuwenlang aan het boeren was. De boerderij heeft diverse veranderingen meegemaakt, waaronder de modernisering in de jaren ’60. Na deze tijd, in 1976 kreeg de boerderij de functie als museum. Er werd veel verzameld en ook schenkingen werden dankbaar aangenomen. In 2006 heeft de boerderij een ingrijpende renovatie ondergaan en ontstond een waarheidsgetrouw beeld van het wonen, werken en leven in de Meierij. Jaarlijks trekt de Meierijsche Museumboerderij vele belangstellenden, toeristen en scholen.

Locatie

De Meierijsche Museumboerderij is gelegen in Heeswijk-Dinther gemeente Bernheze, provincie Noord Brabant. Het museum is goed met eigen vervoer bereikbaar en beschikt over eigen parkeermogelijkheden.

Programma / activiteiten

De Meierijsche Museumboerderij verbeeldt op het arme Brabantse platteland het boerenleven tussen 1910 en 1930. De collectie omvat onder meer een levensechte, complete huishouding die betrekking heeft op het wonen, leven en werken in de Meierij. Bezoekers kunnen onder deskundige leiding van een gids langs alle hoogtepunten van het museum worden rondgeleid.

Voor kinderen en het onderwijs doet het museum ook veel. Zij vinden het hun hoofdtaak om kennis over de tijd van toen over te brengen op het nageslacht. Dit doen zij aan de hand van een serie lesprogramma’s en speciale rondleidingen. Tot slot is de Meierijsche Museumboerderij dé ideale plek voor het geven van het jawoord. Sfeervol, eeuwenoud en gemakkelijk bereikbaar.

Stats & tags


Heeswijk-Dinther, Noord-Brabant, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling