Introductie

Meker Skatepark is een indoor skatepark dat is te vinden in een oude gymzaal in de stad Middelburg. Hier kunnen skateboarders, bmxers en inliners zich helemaal uitleven op het skate parcours. Zij kunnen hier trainen, wedstrijden rijden en spectaculaire stunts uithalen. Voor de bmxers zijn er speciale dagen beschikbaar en op de andere dagen kunnen de skaters hier terecht. Geregeld worden er speciale evenementen georganiseerd, waar de echte waaghalzen van Meker Skatepark aan mee kunnen doen.

Ga naar de website van Meker Skatepark

Historie en populariteit

Het initiatief van Meker Skatepark kwam van lokale skaters eind jaren 90 begin deze eeuw uit de omgeving van Middelburg en Vlissingen. Zij wilden graag een eigen plekje om te skaten en dus besloten zij om buizen en planken te verzamelen, waarmee zij in een klein hutje in Vlissingen een skatebaan bouwden. Na verloop van tijd raakte de hut in verval en werd het te gevaarlijk voor de skaters.

Locatie

Zodoende werd een nieuw park in Middelburg opgericht onder de naam van Stichting Meker. Na ongeveer 4 jaar moest deze skatebaan wijken voor nieuwbouw en vocht men voor een nieuwe locatie. Die is er gekomen, want in de oude gymzaal werd het Meker Skatepark in 2008/2009 gerealiseerd en geopend. Dit tot groot genoegen van de vele inliners, skateboarders en bmxers, die hier dan ook veelvuldig gebruik van maken.

Programma / activiteiten

Meker Skatepark is gelegen in Middelburg, provincie Zeeland en gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, alsook met de eigen auto. Vanaf het Centraal Station Middelburg rijden bussen in de richting van het skatepark. Zij brengen bezoekers in circa 10 tot 15 minuten op de plek van bestemming.

Meker Skatepark doet veel voor skaters van alle leeftijden. Zo is er voor kids tot en met 12 jaar ieder zondagmiddag een kotermiddag. Zij kunnen dan naar hartenlust skaten, zonder onder de voet gereden te worden door de oudere jeugd of volwassenen. Geregeld worden er ook activiteiten en evenementen georganiseerd, zoals een muziekfestival.

Maar, voor het skaten van wedstrijden zijn bezoekers bij Meker Skatepark ook aan het juist adres, want regelmatig worden er toffe wedstrijdjes gehouden. Dit zowel voor de kleintjes, die dan kunnen strijden voor ‘beste kiddie van de dag’, als voor de ouderen die om de titel ‘Skater of the day’ kunnen strijden.

Stats & tags


Middelburg, Zeeland, Nederland
Skate & Skeeler, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling