Introductie

Het Mineralogisch Museum Grou, dat zich bevindt in een omgebouwde schuur van een oude boerderij, is een museum waar bezoekers prachtige, blinkende vondsten kunnen bezichtigen. De voormalige stal is omgetoverd tot een doolhof vol vitrines. Deze zijn gevuld met onder meer prachtig bergkristal, zwavel, pyriet, woestijnrozen, amethist en fluorescerende mineralen. Daarnaast zijn er prachtige edelstenen zoals robijnen en diamanten te bewonderen. Elke vitrine belicht een thema en geeft uitleg over de herkomst, het gebruik en de ontstaansgeschiedenis.

Ga naar de website van Mineralogisch Museum Grou

Historie en populariteit

Naast de vaste collectie zijn er regelmatig wisselende exposities te zien, kunnen bezoekers op de oude hooizolder relaxen in één van de zitjes en zijn er voor kinderen spannende speurtochten beschikbaar in het Mineralogisch Museum Grou.

Locatie

Het Mineralogisch Museum Grou is in een grote schuur van een oude boerderij gevestigd. Deze schuur is omstreeks 1984 omgebouwd toe museum. In 2002 onderging het museum nog een grondige verbouwing en heeft het de uitstraling gekregen zoals we het vandaag de dag kennen. Het Mineralogisch Museum Grou is een geliefd museum bij jong en oud. Jaarlijks nemen veel belangstellenden uit de omgeving, evenals toeristen uit binnen- en buitenland graag een kijkje in het museum.

Programma / activiteiten

Het Mineralogisch Museum Grou is gelegen in de gemeente Boarnsterhim, in de provincie Friesland. Het museum ligt circa 8 kilometer ten zuiden van Leeuwarden, aan de weg tussen Warten en Grou. Zodoende is het prima met eigen vervoer te bereiken.

Het Mineralogisch Museum Grou biedt een uitgebreide, blinkende collectie mineralen en edelstenen. Van bergkristal tot aan zwavel en van diamanten tot aan robijnen. De verschillende vitrines zijn aangelegd in een doolhof van gangetjes. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid in het museum rondkijken en groepen van maximaal 25 personen kunnen op afspraak een rondleiding krijgen. Een bezoek is zodoende een leuk uitje voor een familiedag, collega’s onder elkaar of wanneer men op zoek is naar een geschikte locatie voor een kinderfeestje.

Voor kinderen zijn er speurtochten beschikbaar en naast rondleidingen worden er ook lezingen en workshops op afspraak georganiseerd. Het museumwinkeltje biedt verschillende geslepen en ruwe mineralen, kettingen, armbanden en hangers. Op de zolder van Het Mineralogisch Museum kunnen bezoekers genieten van een drankje.

Stats & tags


Grou, Friesland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling